Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 06. 09:13, szerda | Helyi

Kis híján tragédiát okozott egy adventi koszorú

Kis híján tragédiát okozott egy adventi koszorú

November 26-án éjjel egy mosonmagyaróvári családi házban az ablakban elhelyezett adventi koszorú gyertyája meggyújtotta az alatta lévő terítőt, az ablakpárkányt és a műanyag ablakot, valamint a falak is kormozódtak.

A lakóknak szerencsére sikerült időben eloltaniuk a tüzet, nem sérült meg senki. Az eset könnyen végződhetett volna rosszabbul, ezért nem árt körültekintőnek lenni az adventi és karácsonyi időszakban.

Advent és karácsony idején megemelkedik a lakástüzek száma. Vármegyénkben, az ebben az időszakban keletkezett tüzek az összes tűzeset mintegy 30 %-át teszik ki

Az ünnepi készülődés közben fő veszélyforrásnak számít az adventi koszorú. Fontos, hogy olyan koszorút válasszunk, amelynek gyertyái alatt van egy kis fém alátét. Amikor kimegyünk a szobából fújjuk el a gyertyákat, soha ne hagyjuk felügyelet nélkül. A koszorút mindig olyan helyre tegyük, ahol nincsenek éghető anyagok a közelben, hiszen a tűz könnyen átterjedhet a függönyre, asztalterítőre és a berendezési tárgyakra, ahogyan az a fenti eset során is történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.