Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Szeptember 22. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Kis híján tragédia történt Ferihegyen?

Kis híján tragédia történt Ferihegyen?

Felszállhatott az a gép, amelynek kora délután vissza kellett fordulnia Ferihegyre, miután egy madárral ütközött. A repülő futóművei felmelegedtek, ezeket a tűzoltók hűtötték le. A gépet szakemberek vizsgálták át, végül az eredeti

A felszálláshoz készülő Boeing 737-600-as pilótája egy madárral ütközött, így a felszállást - az előírásoknak megfelelően - megszakította. A futóművek azonban túlmelegedtek, mivel a 6 tonna kerozinnal feltöltött repülőgépnek rövid szakasz állt csak rendelkezésére a megálláshoz.

A reptéri tűzoltók öt kocsival vonultak a 2B terminálra, a felhevült futóműveket nagyteljesítményű ventillátorokkal és vízsugárral hűtötték.

Az Isztambulba tartó járaton összesen százan utaztak: 95 utas és az 5 fős személyzet. Mindannyian épségben hagyták el a gépet, a tűzoltóknak pedig sikerült időben lehűteniük a futóművet, tűz nem volt - írta közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Nem találtak problémát, így a pilóta ismét felszállhatott. A gép összesen három órát késett.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.