Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Május 15. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Rodeo Sport Egyesület

Kisalföld Vágta (2010. május 21-23)

Kisalföld Vágta (2010. május 21-23)

Gőzerővel folyik a nagyszabású Nemzeti Vágta országos lovas rendezvény helyi előfutama, a Kisalföld Vágta szervezése a gyirmóti Rodeo Ranchon. A Nemzeti Vágtát idén előszö

A fő versenyszámon, az 1200 méteres galoppversenyen kívül számos komoly és kevésbé komoly versenyszámban nevezhet bárki a május végi gyirmóti Kisalföld Vágtára. Keresik többek között a Kisalföld legjobb íjászát, vadászát és traktorosát.

A 2,5 millió forint összdíjazású Kisalföld Vágta fő versenyszáma természetesen az 1200 méteres gyorsasági verseny, amelynek győztese kvalifikálja magát az országos Nemzeti Vágta versenyre és képviselheti saját települését.

Ezen kívül is lesz azonban látnivaló bőven, nyeregbe szállnak többek között a megyei polgármesterei és közéleti személyiségei, a polgármesterek futamán pedig pónifogathajtásban bizonyíthatnak a települések első emberei, értékes díjakért versengve lakóhelyük óvodájának.

A Toldi Erősember" versenyre minden település legerősebb, a a Kisalföld Kocsisa fogathajtó versenyre pedig a legjobban kocsizó emberét várják. Keresik a Kisalföld jászát is - itt a nevezők hagyományos magyar íjjal mérik össze tudásukat -, a Kisalföld Vadásza címért pedig a megye lovasíjászai indulhatnak, száguldó lovukkal együtt. Az ügyesség dönt a Falu
Traktorosa versenyben, melynek győztese a település iskolájának nyerhet értékes díjat - traktort a szervezők biztosítanak.

Akik inkább a csapatjátékokat kedvelik, kötélhúzó versenyen indulhatnak - minden
településről 20 fős csapatokat várnak, minimum öt női és öt 18 év alatti résztvevővel.

S hogy a gyerekek se maradjanak sikerélmény nélkül, ők póni vágtán állhatnak rajthoz, a legelevenebb, égetnivaló", nyolc év alattiak pedig Falu rdöge versenyben csirkefogó és malackergető versenyszámokban bizonyíthatják, hogy méltóak nevükre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.