Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2010. Május 15. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Rodeo Sport Egyesület

Kisalföld Vágta (2010. május 21-23)

Kisalföld Vágta (2010. május 21-23)

Gőzerővel folyik a nagyszabású Nemzeti Vágta országos lovas rendezvény helyi előfutama, a Kisalföld Vágta szervezése a gyirmóti Rodeo Ranchon. A Nemzeti Vágtát idén előszö

A fő versenyszámon, az 1200 méteres galoppversenyen kívül számos komoly és kevésbé komoly versenyszámban nevezhet bárki a május végi gyirmóti Kisalföld Vágtára. Keresik többek között a Kisalföld legjobb íjászát, vadászát és traktorosát.

A 2,5 millió forint összdíjazású Kisalföld Vágta fő versenyszáma természetesen az 1200 méteres gyorsasági verseny, amelynek győztese kvalifikálja magát az országos Nemzeti Vágta versenyre és képviselheti saját települését.

Ezen kívül is lesz azonban látnivaló bőven, nyeregbe szállnak többek között a megyei polgármesterei és közéleti személyiségei, a polgármesterek futamán pedig pónifogathajtásban bizonyíthatnak a települések első emberei, értékes díjakért versengve lakóhelyük óvodájának.

A Toldi Erősember" versenyre minden település legerősebb, a a Kisalföld Kocsisa fogathajtó versenyre pedig a legjobban kocsizó emberét várják. Keresik a Kisalföld jászát is - itt a nevezők hagyományos magyar íjjal mérik össze tudásukat -, a Kisalföld Vadásza címért pedig a megye lovasíjászai indulhatnak, száguldó lovukkal együtt. Az ügyesség dönt a Falu
Traktorosa versenyben, melynek győztese a település iskolájának nyerhet értékes díjat - traktort a szervezők biztosítanak.

Akik inkább a csapatjátékokat kedvelik, kötélhúzó versenyen indulhatnak - minden
településről 20 fős csapatokat várnak, minimum öt női és öt 18 év alatti résztvevővel.

S hogy a gyerekek se maradjanak sikerélmény nélkül, ők póni vágtán állhatnak rajthoz, a legelevenebb, égetnivaló", nyolc év alattiak pedig Falu rdöge versenyben csirkefogó és malackergető versenyszámokban bizonyíthatják, hogy méltóak nevükre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:09, szombat | Helyi

Szurkolói ankét Óváron kiválasztottakkal

A meghívó miatt sajnos rajtunk röhög az ország, hiszen olyan szurkolói ankétról még senki nem hallott, amelyre előre kell regisztrálni

2024. Október 05. 08:11, szombat | Helyi

Nyúlon már palackozzák az Irsait

Véget ért a szüret az egyik nyúli pincészetben, a jövő héten már a traminit is behozzák az ültetvényekről.

2024. Október 05. 07:10, szombat | Helyi

Befejezte pályáját Győr jegyzője is

Nagyné dr. László Edit Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jegyzője október elsejétől nyugdíjba vonult.

2024. Október 04. 09:15, péntek | Helyi

Lezárás hétvégén az autópálya felhajtónál

Szombaton és vasárnap, október 5-6-án útburkolati munkálatok végzése zajlik majd a 82-es útnál lévő M1 autópálya feljárójánál.