Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Kisiklott egy gyorsvonat Milánónál, többen meghaltak

Kisiklott egy gyorsvonat Milánónál, többen meghaltak

Kisiklott reggel egy gyorsvonat Milánó közelében csütörtökön, egyes források szerint többen meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek.

A baleset az észak-olaszországi Lodi közelében történt, reggel 5:30 körül. Ketten meghaltak, mindketten a vonat vezetői voltak – írja a metro.co.uk.

Az egyik vezető holttestét az összetört vezetőfülkében találták meg, míg a másik vezető kirepült a vonatból, az ő testét több időbe telt megtalálniuk a mentőalakulatoknak.

Az AFP francia hírügynökség olasz forrásokra hivatkozva szintén két halottról írt, míg a Reuters a Corriere della Sera napilap által idézett mentőszolgálatok alapján egy halottról adott hírt.

Két mentőhelikoptert is a helyszínre hívtak, hogy a sérült utasokat mihamarabb kórházba tudják vinni. Úgy tudni, ők nincsenek életveszélyes állapotban.

A Metro és a Daily Mail információi szerint a mozdony leszakadt a többi kocsitól, és egy tehervonatnak, majd egy épületnek csapódott. A leghátsó kocsi szinte sértetlen maradt, azonban leborult a sínekről.

A szerencsétlenség fennakadást okozott a Milánó és Bologna közötti vasúti forgalomban a rendőrség tájékoztatása szerint.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.