Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 11. 07:46, szerda | Helyi sport

Kiszáll az Audi a WTCR-ből és a TCR Europe-ból

Kiszáll az Audi a WTCR-ből és a TCR Europe-ból

A hétvégén utoljára áll rajthoz a WTCR mezőnyében az Audi ügyfélcsapata, a Team WRT, a belga istálló jövőre a TCR Europe-ban sem versenyez. A bejelentés valószínűleg egyben az Audi távozásának előfutára is.

Elhagyja a WTCR és a TCR Europe mezőnyét a különböző GT- és túraautó-bajnokságokban sikeres, az Audival szoros együttműködésben dolgozó Team WRT, jelentette be a csapat a szezonzáró, malajziai hétvége előtt. A döntés azt jelenti, hogy 2020-ban a Team WRT és a Leopard Racing Team Audi Sport autói nem állnak rajthoz, és várhatóan hamarosan azt is megerősítik, hogy a Volkswagenhez hasonlóan az Audi márka sem kínál majd ügyfélautókat TCR-csapatok számára.

A WRT az elsők között szállt be a mai WTCR elődjének tekinthető TCR International Series-be, a Leopard Racing égisze alatt VW Golf GTI-ket indítottak. Stefano Comini és Jean-Karl Vernay révén az 1. és a 3. helyet érték el az egyéniben, és a csapatbajnokságban is a 2. pozícióban zártak. Vernay a következő évben megnyerte a TCR Internationalt és a következő évek során a regionális bajnokságokban további sikereket értek el, de a WTCR-ben nem tudtak a bajnoki címekért küzdeni.

A csapat közleménye ezt a „nem tökéletesen egyenlő feltételek” számlájára írta, arra utalva, hogy az Audi RS 3 LMS-t kedvezőtlenül érintették az erőviszonyok kiegyenlítését megcélzó, ún. Balance of Performance intézkedések. „Kihívásokkal teli szezonunk volt és egyenlőtlen feltételekkel szembesültünk, de a csapat sohasem vesztette el a motivációját és nagyszerű profizmussal reagált. Meglátjuk, mi lesz Szepangban, de jó hír, hogy csak 10 kg-nyi büntetősúlyunk lesz” – nyilatkozta Pierre Dieudonné, a csapat sportigazgatója.

Vincent Vosse csapatfőnök „izgalmas és sikeres fejezetnek” nevezte a TCR Internationalben és a WTCR-ben eltöltött összesen négy szezont, és nem zárta ki a visszatérés lehetőségét. „Sok szép emléket megőrzünk, és reméljük, hogy a jövőben lesz lehetőségünk visszajönni. 2020-ban a GT3 és a DTM-programunk mellett a Team WRT új kihívások elé is áll, ezeket hamarosan bemutatjuk” – mondta.

Vosse a közleményben nem említette, de a dhnet.be-nek kijelentette, a helyzet hátterében az áll, hogy a Volkswagen után az Audi sem kíván autót kínálni ügyfélcsapatoknak a TCR-ben.

„A magyarázat nagyon egyszerű – idézte Vosse-t a belga portál. – Miután a VW bejelentette, hogy a jövőben csak az elektromos autókra összpontosít, a vállalatcsoport másik márkája is úgy döntött, hogy nem vesz részt ebben a kategóriában. A DTM-ben az Audi felé vállalt elköteleződésünket természetesen fenntartjuk. Szerdán két új pilótát jelentünk be és megerősített gárdákkal fokozzuk a jelenlétünket a GT-programjainkban is.”

Az Audi egyelőre nem adott ki állásfoglalást az ügyben, az Autosport megkeresésére nem reagáltak, de a szaklap több forrásból is úgy értesült, hogy a négykarikás márka az év végén valóban eltűnik a TCR-ből. Ez a Volkswagen nemrég bejelentett kiszállása után azt jelenti, hogy a konszern csupán a Cupra márkanevet használó SEAT-okat bocsátja majd az ügyfelei rendelkezésére és a jelenlegi audis ügyfélcsapatoknál versenyző gyári pilóták helyzete is megváltozik.

Forrás: origo.hu

Kép: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:13, kedd | Helyi

Így vásárolj a Temun biztonságosan – szakértő ad tanácsot, hogyan védd meg a pénzed

Mit kell tennünk, hogy az olcsó kínai termékek rendelésekor biztonságban legyenek a bankkártya adataink, és ne tudják illetéktelenek leemelni a számlánkról a pénzünket?

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség