Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. November 25. 10:20, péntek | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Kiszámíthatóbb lett a buszos közlekedés Győrben

Kiszámíthatóbb lett a buszos közlekedés Győrben

Mindig az volt a problémám a buszos közlekedéssel, hogy kiszámíthatatlannak tartottam.

Persze rákényszerül az ember hogy használja, de jó lenne tudni, merre jár a busz, mikor ér ide, fog- e késni- mondja Nóri, aki 4 éve él Győrben. Itt tanít, időre kell érkeznie, persze hogy aggódik.

- A sajtónak bemutatták az új digitális totemoszlopokat és a jegykiadó automatákat. November 24- től elindult a tesztüzem, hamarosan minden működni fog. Azaz Nórinak már nem lesz olyan problémája, hogy nem tudja, merre jár a busza, amit éppen a megállóban vár. A táblán látni lehet, hogy merre jár a busz.

Az új tájékoztató rendszer tulajdonképpen egy GPS alapon működő információs hálózat. Célja, hogy az utasokat informálja a buszos közlekedésről, a buszok helyzetéről. Hangosan is mondja, tehát az információ biztosan célba jut.

A másik újdonság a jegykiadó automaták kihelyezése. Jelenleg 20 buszmegállóban lehet jegyet és bérletet váltani. Bankkártyás, bankós és érmés lehetőség közül választhatunk- mondta Világos Gergő ,a Systrans Kft. munkatársa az InfoGyőrnek.

Egyszerűen kezelhető a berendezés, mindenféle útmutatást megad, az idős emberek is gyorsan és kényelmesen válthatják meg jegyeiket, bérleteiket. Hamarosan még több automata kerül kihelyezésre. Európa szerte jól működik ez a fajta az utas tájékoztató rendszer, a szakemberek szerint a győriek is megelégedéssel fogják használni. A projekt teljes összege 563 millió forint volt.

Címkék: Győrben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?