Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2010. Április 06. 07:18, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Kitiltják a fiatalokat a szoláriumokból

Kitiltják a fiatalokat a szoláriumokból

Ausztriában tilos lesz szeptembertől szoláriumba járniuk a 18 évnél fiatalabbaknak - jelentette be hétfőn az osztrák ifjúsági minisztérium. A tiltást a szoláriumok rákkeltő hatásával magyarázták. Több mint kétezer eurós büntetésre

Az osztrák ifjúsági minisztérium közlése szerint szeptember elsejétől lép életbe az új jogszabály, amelynek értelmében csak nagykorú, 18 év feletti emberek szoláriumozhatnak. Az osztrák parlament novemberben egyhangú döntéssel szavazta meg a tiltást.


Ezzel Franciaország és Németország példáját követték, ahol már korábban megtiltották a fiatalok szoláriumozását - írta az AFP francia hírügynökség.


Bőrgyógyászati kutatások szerint 75 százalékkal nő a bőrrák kialakulásának veszélye olyan 35 évnél fiatalabb embereknél, akik rendszeresen szoláriumoznak.


A szabályt megszegő szolárium-üzemeltetők akár 2 180 eurós (577 ezer forint) pénzbüntetésre is számíthatnak - közölte az osztrák ifjúsági minisztérium.


FH

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 14:00, szerda | Belföld

Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken

Ritka örökletes betegségek korai felismerését és hatékonyabb terápiáját teszik lehetővé annak a kutatási programnak az eredményei.

2021. Július 28. 11:37, szerda | Belföld

Takarékbank: további drágulásra számítanak az agrárium szereplői

Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben - közölte a pénzintézet az MTI-vel szerdán.

2021. Július 28. 08:46, szerda | Belföld

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Magyarország képes arra, hogy az államadósságot csökkentse, a GDP-arányos államadósság mutatója az európai uniós átlag alatti

2021. Július 27. 20:46, kedd | Belföld

A Volánbusz 40 zöldautóbusz beszerzésére kötött szerződést

Feltételes szállítási szerződést írt alá 40 Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz beszerzéséről kedden a Volánbusz Zrt. az Omnibus Hungária Kft. és az INTER TRACTION ELECTRICS Kft.