Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 01. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kitüntetést kapott Frühling János

Kitüntetést kapott Frühling János

Frühling János magyar származású belgiumi orvos-akadémikus munkásságát méltatta hétfői számában a La Libre Belgique című brüsszeli napilap abból az alkalomból...

Hogy a 75 éves professzor a hét végén szakmai tevékenységének elismeréseként átvette Fabiola királynétól a belga orvosi akadémia kitüntetését.

A lap emlékeztet arra, hogy Frühling János, „az orvosvilág kiemelkedő alakja” az 1956-os forradalmat követően menekült Nyugatra, és – miután Rockefeller-ösztöndíjasként elvégezte az orvostudományi egyetemet – 1968-ban kapta meg a belga állampolgárságot. Az egyik ünnepi beszédből a La Libre Belgique kiemelte: a professzor által bejárt út a szabadság utáni vágy és a sikeres integráció tökéletes példája.

Emlékeztetett a lap arra, hogy hasábjain Frühling János (aki a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja is) többször kommentálta a rendszerváltás utáni magyarországi politikai fejleményeket is.

Az orvostudomány nukleáris medicinával foglalkozó ágára szakosodott Frühling János hosszú időn át az Institut Bordet brüsszeli onkológiai intézet igazgatója volt, 2005-től tavalyig pedig az akadémia örökös főtitkára.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni