Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2019. Szeptember 13. 07:30, péntek | Külföld

Kiugrott a tigris az iskolások közé a cirkuszban

Kiugrott a tigris az iskolások közé a cirkuszban

Az alábbi felvételeket a kínai Kína középső részén lévő Honan tartomány Hszinhsziang városában készítették, ahol egy cirkuszi előadáson elszabadult egy szibériai tigris.

Az előadáson a helyi iskola tanulói vettek részt. A felvételen az látható, hogy az idomár a ketrec széle felé tereli az állatot, ám az kiugrik a nézők közé.

A nézőtéren hatalmas pánik tört ki, majd a tigrisnek sikerült elmenekülnie.

Az állatot egész éjszaka keresték, a helyieket pedig arra kérték, maradjanak otthonaikban – írja a VirlaTab. A tigrist végül egy kukoricamezőn találták meg, ahol altatólövedékkel elkábították, majd elvitték a helyi állatkertbe.

Az állatkert közlése szerint az állat már nem lélegzett, amikor hozzájuk került. A halál okát boncolás során fogják kideríteni, ám azt gyanítják, hogy a menekülés közben a tigrist elütötte egy autó, ami belső sérüléseket okozott neki.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 08:00, szerda | Külföld

Több mint 23 ezren jelentkeztek űrhajósnak

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet kedden.

2022. Január 18. 18:05, kedd | Külföld

Egyre gyorsabban terjed a vírus omikron variánsa Ukrajnában

Egyre gyorsabban terjed Ukrajnában a koronavírus különösen fertőző omikron variánsa, a kormányzat adatai szerint az országban egy hét alatt csaknem megduplázódott a fertőzésszám, és elérkezett a járvány újabb hulláma.

2022. Január 18. 11:03, kedd | Külföld

Hálóba gabalyodott, hátúszó nélküli hosszúszárnyú bálnát láttak az Antarktiszon

Hátúszó nélküli, halászhálót hurcoló fiatal hosszúszárnyú bálnát láttak tudósok az Antarktiszi-félsziget nyugati oldalánál.

2022. Január 18. 09:02, kedd | Külföld

Szeptembertől már euróban is feltüntetik az árakat Horvátországban

Horvátországban szeptember elejétől már euróban is fel kell tüntetni a termékek árát - mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn.