Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 19. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Kiváló közlekedésépítési diplomunkák a győri Széchenyi István Egyetemről

Kiváló közlekedésépítési diplomunkák a győri Széchenyi István Egyetemről

A Magyar tügyi Társaság 2009-es, dr. Nemesdy Ervin műegyetemi professzorról elnevezett hagyományos Diploma-díj pályázatán a győri Széchenyi István Egyetem négy frissdiplomása r

Az utak, a hidak, a közművek, a forgalomtechnikai elemek tervezésének, kivitelezésének, üzemeltetésének és fenntartásának minőségi összetevői, a minőség biztosításának újszerű megoldásai, biztosítása, eszközei, az utak környezetének védelme, a forgalombiztonság értékelése és nemzetközi összehasonlítása, a forgalombiztonság növelésének lehetőségei, az útügyi előírásokban megfogalmazott szabályok érvényesítése, a tervváltozatok műszaki-gazdasági összehasonlítása szerepelt a pályázat témakörei között.
Kiemelt Diploma-díjat kapott a dunavarsányi zsiás László, a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola egykori diákja és a dunaújvárosi Murinkó László Gergő, aki a helyi Rudas László Közgazdasági Szakközépiskolában tanult.
zsiás László Kétrétegű betonburkolatok hazai alkalmazhatóságának kérdései" munkáját dr. Gáspár László egyetemi tanár, Karoliny Márton, a TPA Kft. ügyvezető igazgatója, Murinkó László Gergő Hídalépítmény méretezése" nyertes szakdolgozatát dr. Szepesházi Róbert főiskolai docens és Szepessy Gábor, az Unitef '83 Zrt. munkatársa jegyzi konzulensként.
Diplomadíjat vehetett át a győri, már a második diplomáját megszerző Daszkalopulosz Andrea és a szintén győri, a helyi Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban érettségizett Ther Balázs.
Daszkalopulosz Andrea Győr, Külső Bácsai út és Fenyőszer utca csomópont korszerűsítése" dolgozatának konzulensei Hausel István egyetemi adjunktus, Miklósi Attila és Erdeyné Sipos Klára, a győri Talent-Plan Kft. munkatársai, Ther Balázs sszekötő út engedélyezési terve a 73 107. és a 7304. jelű utak között" diplomamunkájának szakmai támogatói dr. Adorjányi Kálmán egyetemi docens és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatóságának osztályvezetője voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.