Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Július 03. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Kivásárolja Győr az ipari parkból tulajdonostársát

Kivásárolja Győr az ipari parkból tulajdonostársát

Kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft.-ből a győri városüzemeltetési társaság - jelentette be az eladó és a vevő képviselője hétfőn közös sajtótájékoztatón Győrben.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: 310 ezer euróért vették meg az ausztriai székhelyű cég 60 százalékos tulajdonrészét a 175 hektáros, kilenctized részben korábban már értékesített létesítményben. Terveik szerint iparipark-fejlesztő tevékenységüket a jövőben létesítmény- és csarnoküzemeltetéssel bővítik.

Ez utóbbival kapcsolatban azt közölte: ha lehetősége lesz, a társaság szeretne pályázni az Audi e térségbe tervezett logisztikai parkjának üzemeltetésére is, de már meglévő létesítmények működtetésében is gondolkodnak.

Török Béla, a projektből 22 évi együttműködés után kiszálló IPG Industriepark Győr Projektierungs GmbH felügyelőbizottságának elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: az induláskor a város a területet, ők pedig 60 millió schillinget vittek a közös cégbe; a korábbi területértékesítésekkel az apport többszörösét vették ki az ipari parkból.

"Győr város kimondott kívánsága volt ezt az üzletrészt átvenni, de eddig nem tudtunk megegyezni az árban" - fogalmazott, hozzátéve, hogy 2008-ban is volt egy sikertelen tárgyalási menet, majd a válság miatt jegelték a kérdést. Közlése szerint az eladásból származó bevételt az IPG ausztriai és olaszországi befektetéseibe helyezik ki.

Az eseményen elhangzott: a győri ipari parkban jelenleg 104 önálló telephely van, ebből 85-be már beköltözött valamelyik cég. A létesítményben működő vállalatok és azok kiszolgálása összesen mintegy ötezer embernek adk munkát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.