Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Január 23. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Kivételes helyzetben a győri Széchenyi István Egyetem

Kivételes helyzetben a győri Széchenyi István Egyetem

Kivételes helyzetbe került a győri Széchenyi István Egyetem, amely a tavalyinál mintegy harminc százalékkal több államilag finanszírozott hallgatót vehet fel az idén.

Mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szekeres Tamás rektor.

A műszaki és az informatikai területen annyi államilag finanszírozott helyet kapott az intézmény, hogy minden hallgatót fel tudnak venni, "aki megfelelően felkészült" - jegyezte meg Szekeres Tamás, hozzátéve, hogy ezen a területen 57 százalékosra nőtt az államilag támogatott helyek aránya.

A műszaki területre tavaly összesen 2333 hallgatót vettek fel, míg az idén ezen a területen 2850 az államilag finanszírozott helyek száma - sorolta a rektor. Megemlítette: az állami finanszírozású helyek száma alapján az ország 71 intézménye közül hetedikek, a műszaki területen harmadikak, és a legnagyobb vidékiek.

Szilasi Péter Tamás stratégiai igazgató az eseményen arról beszélt: "nem érte meglepetés az intézményt", hiszen egy évtizede a matematikai, műszaki és természettudományos képzések fejlesztése élvez prioritást.

Így már korábban is ebbe az irányba mozdult el a Széchenyi István Egyetem; ezek alapján az egyetem "egészséges bizakodással várja a felvételi időszakot" - tette hozzá.

Kara Ákos (Fidesz), a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke, győri országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte: jól döntenek a fiatalok ide jelentkeznek, mert itt szerzett diplomájuk jó elhelyezkedési esélyeket nyújt.

Kirajzolódott a jövő magyar felsőoktatása, amelyben biztos és meghatározó szerepe lesz az intézménynek - jelentette ki a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.