Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Július 22. 14:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: HírTV

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt. Az Új Dél-Wales államban található bányászváros környékén a

A Mad Max 4 készítői még az előző év végén nézték ki a Broken Hills nevű bányászvárost és környékét forgatási helyszínnek, de az év elején történt szokatlanul erős esőzések hatására a sivatagos terület teljesen kivirágzott. A Sydney Morning Herald című ausztrál lap cikke szerint a forgatócsoport nagyjából kétszáz tagja már megkezdte a helyszínen a forgatás előkészületeit, amikor úgy döntöttek, hogy januárra halasztják a forgatást.


A filmet készítő cég kedden megnyugtatta a forgatást váró helyieket, hogy nem helyezik át másik helyszínre a forgatást, miután pletykák kezdtek terjedni a városban, hogy a filmesek máshol forgatnának. A forgatás idejére nagyjából négyszáz ember fog érkezni a városba, ami komoly bevételt jelent a helyi szállóknak.

Broken Hill városában havonta átlagosan 24 milliméternyi eső szokott esni. Ehhez képes februárban 110 milliméternyi esőt látott a terület, és márciusban csak egy nap alatt a havi csapadékmennyiség majdnem négyszerese esett a településre. Az eső hatására dús növénytakaró jelent meg a sivatagban, miközben a filmeseknek éppen száraz és poros táj kellett volna a posztapokaliptikus film hátterének.

Az első Mad Max filmet 1979-ben forgatták, az akkor még ismeretlennek számító Mel Gibson főszereplésével. Gibson a következő két részben is játszott, a sorozat negyedik epizódjában azonban már nem ő, hanem a 32 éves brit színész, Tom Hardy személyesíti meg a Mad Maxet.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült