Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Augusztus 09. 07:20, péntek | Belföld

Kivonul a népszerű ruházati üzletlánc Magyarországról

Kivonul a népszerű ruházati üzletlánc Magyarországról

Kivonul a Charles Vögele ruházati kiskereskedelmi lánc Magyarországról, miután a svájci anyacég problémái és az osztrák érdekeltség bedőlése a magyar működést is lehetetlenné tette.

Legkésőbb augusztus végéig minden itthoni üzletét bezárja és ezzel befejezi magyarországi tevékenységét a Charles Vögele Hungaria Kereskedelmi Kft. Az erre vonatkozó döntést a svájci hátterű cég megerősítette a Világgazdaság érdeklődésére.

Kiss Judit HR-menedzser a vezetőségre hivatkozva azt közölte a lappal, hogy a Charles Vögele minden más európai országban már korábban bezárta a boltjait, a közelmúltban bekövetkezett ausztriai csőd, valamint az osztrák szervezettel való operatív összefonódás pedig ellehetetlenítette a további magyarországi működést.

"Az üzleti tevékenység lezárása nagyon rövid időn belül megvalósul, a Charles Vögele Magyarország megpróbálja a lehető legtöbb helyen új bérlőknek átadni a területeit és a munkavállalóit" – mondta a menedzser, további részletekről azonban nem tudott tájékoztatni.

A ruházati cikkek értékesítésében érdekelt társaságnak egyelőre nincs nyilvánosan elérhető beszámolója a tavalyi gazdasági évről, az egy évvel korábbiban viszont az szerepel, hogy 2017 végén 27 üzletet működtetett Magyarországon, az átlagos munkavállalói létszáma pedig 194 fő volt. A tervek szerint a boltokat nem egyszerre, hanem lépcsőzetesen számolják fel. Két éve a Vögele közel 7,2 milliárd forintos nettó árbevétellel zárt, ez több mint százmillió forinttal maradt el a 2016-os hasonló adattól. Ezt az időszakot vizsgálva az adózott eredmény során is jelentős változás állt be: a 76,4 millió forintos nyereség 53 millió forintos veszteségbe fordult át.

A 2005-ös alapítású magyar leány eredményei ugyan nem kedvezők, de a megszüntetéshez ez csak kisebb részben járult hozzá. A fő gond az volt, hogy a svájci anyavállalat, a Sempione Fashion tavaly május óta fizetési moratórium alatt állt, mivel a svájci helyi bíróság kimondta az átmeneti csődeljárás megindítását. Ennek lefolytatására legfeljebb négy hónap állt rendelkezésére, amelynek a végén felszámolási eljárást helyeztek kilátásba.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.