Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2024. Augusztus 16. 07:36, péntek | Sport
Forrás: MTI

Kl-selejtező - Egy lépésre a főtáblától a Puskás Akadémia

Kl-selejtező - Egy lépésre a főtáblától a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia hazai környezetben 3-3-as döntetlent játszott az örmény Ararat együttesével, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójából.

A felcsúti csapatra az előző két kiírás olasz döntőse, a Fiorentina vár a negyedik selejtezőkörben.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó

Puskás Akadémia FC-Ararat (örmény) 3-3 (1-2)
--------------------------------------------
Felcsút, Pancho Aréna, 1280 néző, v.: Genc Nuza (koszovói)
Továbbjutott: a Puskás Akadémia, 4-3-as összesítéssel.
gólszerző: Nagy Zs. (8., 47.), Favorov (94.) illetve Szerobjan (40.), Harutjunjan (44.), Duarte (85.)
sárga lap: Szolnoki (62.), Komáromi (88.), Favorov (95.), illetve Ambarcumjan (21.), Rodríguez (31), Duarte (87.)
piros lap: Nondi (62.)

Puskás Akadémia:
-----------------
Pécsi - Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill - Szolnoki (Levi, 64.), Plsek (Favorov, 83.) - Soisalo (Komáromi, 54.), Nissilä, Nagy Zs. - Colley (Puljic, a szünetben)

Ararat:
-------
Kucser - Hovhanniszjan, Queiros, Junior Bueno, Grigorjan (Gbomadu, 76 - Ambarcumjan (Duarte, 58.), Nondi, Harutjunjan (Tera, 71.) - Szerobjan, Rodríguez (Ocansey, 58.), Yenne

A felcsúti gárda kiválóan kezdte a találkozót, Nagy Zsolt bombagóljával már a 11. percben megszerezte a vezetést, ezzel pedig megduplázta előnyét összesítésben.

Értelemszerűen így jóval sürgősebb lett a vendégeknek, akik innentől kezdve átvették az irányítást, de egészen a félidő hajrájáig egyetlen veszélyes helyzetet leszámítva inkább csak mezőnyfölényben voltak. A szünet előtt aztán nem csupán góllá, hanem gólokká érett a vendégek fölénye, Pécsi Ármin, a hazaiak 19 éves kapusa két óriási lövéssel szemben bizonyult tehetetlennek.

A fordulás után aztán megint gyorsan betalált a Puskás Akadémia, ismét Nagy Zsolt volt a befejező, negyedórával később pedig emberelőnybe került Hornyák Zsolt együttese, miután Nondi Szolnoki mezrántására egy óriási könyökössel válaszolt, a játékvezető pedig a másodperc tört része alatt felmutatta a piros lapot. Az emberhátrányt gyorsan kihasználta volna a hazai csapat, a félidőben csereként pályára lépő Puljic fejelt a hálóba, de a találatot les miatt érvénytelenítették.

Az örmények tíz emberrel is mentek előre, a csereként pályára lépő Duarte pedig egy 30 méteres bombával ismét megszerezte nekik a vezetést. A vendégek végül nem jutottak el a hosszabbításig, mert a csereként pályára lépő Favorov a 94. percben tökéletesen végzett el egy szabadrúgást, továbbjuttatva ezzel a magyar csapatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:38, szerda | Sport

Hazai döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a keddi visszavágón a vendég Midtjyllanddal, amely így 3-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójából.

2024. Augusztus 14. 07:37, szerda | Sport

Kl-selejtező - A Paks egyetlen körre a főtáblától

2024. Augusztus 13. 08:01, kedd | Sport

BL-selejtező - A balhátvéd poszt okoz gondot a Midtjylland edzőjének

A Midtjylland vezetőedzőjének a balhátvéd poszt okoz gondot a Ferencváros elleni visszavágó előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában.

2024. Augusztus 13. 07:50, kedd | Sport

Köszöntötték az olimpikonokat, Gyulay szerint méltán lehetünk büszkék

Több mint ezer fős lelkes tömeg, rokonok, barátok, szurkolók és a média munkatársai fogadták a párizsi olimpiáról az aranygéppel, valamint korábban hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a Puskás Szoborparkban.