Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 25. 10:33, kedd | PR
Forrás: (x)

Kőburkolatok és térkövek a kertben: esztétikus és praktikus megoldások

Kőburkolatok és térkövek a kertben: esztétikus és praktikus megoldások

A kertek tervezésekor a megfelelő burkolat kiválasztása és elhelyezése meghatározó szerepet játszik az összkép és funkcionalitás szempontjából.

A különféle burkolati termékek széleskörű felhasználása lehetővé teszi a háztulajdonosok és természetesen a kertészek számára is, hogy kreatív és vonzó megoldásokat hozzanak létre, amelyek egyszerre szépek és tartósak. Mutatjuk, mi mindent lehet kialakítani térburkolatokkal akár a te kertedben is!

Kerti útvonalak és járdák

Amikor a kert különböző részeinek a felosztása már meg van (erről nem írunk most külön cikkünkben, hiszen számos egyéni ötlet és elképzelés befolyásolhatja), akkor érdemes megtervezni, hogy milyen burkolatok kötik majd össze a területeket. Általában az alábbi kerti utakra van szükség kivétel nélkül minden udvarban:

- Kocsibeállóhoz/garázshoz vezető feljáró.

- Kapuhoz vagy a bejárathoz vezető út.

- Különféle sétautak, ha van műhely, medence, kerti tó stb.

Fontos, hogy a térburkolatok aránya ne dominálja le a zöldterületeket - azonban biztonsági szempontból is fontos, hogy esőben is jól tapadó felületeket biztosítsunk a fent felsorolt funkcióknak.

Tipp: ha van épített medence az udvarban, akkor napjainkban már nagyon szép és csúszásmentes medenceszegélyek kaphatók, amivel akár gyerekek számára is sokkal biztonságosabbá tehető a medence környéke.

Terasz építés

A terasz a legfőbb pihenőhely minden kert esetében, érdemes jól elhatárolni az udvar többi részétől, valamint érdemes néhány jótanácsot megfogadni a burkolatok kiválasztásakor:

- Mindig jó kopásállóságú burkolatokat válasszunk.

- Lépcsőt, korlátot is érdemes megtervezni, ha a terasz magasabban helyezkedik el, így nemcsak bentről lehet megközelíteni.

- Ami pedig a stílust illeti, lehet játszani a különféle burkolatok színével, anyagával és formáival is, de fontos, hogy harmonizáljon a kertben felhasznált további burkolati elemekkel.

Kerítéstervezés

Végezetül, nem szabad elfeledkezni a kerítésről sem. Rendkívül sokféle megoldás létezik napjainkban: valaki szereti teljesen elhatárolni az ingatlanját az utcától és a szomszédoktól, míg mások pont a nyitottabb térelválasztás hívei, és léckerítést választanak. Az egyik legdivatosabb és ár-érték arányban is jó befektetés különféle kerítéskövekből megépíteni a kerítés alapjait. Ezek általában önhordó blokkelemek, amelyek könnyen egymásra építhetők és nagyon mutatósak is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.