Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 02. 13:44, kedd | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Kódokkal éltek vissza Ferihegyen

Kódokkal éltek vissza Ferihegyen

A csomagokat átvizsgáló röntgengépekhez szükséges kódokkal élt vissza hét magyar utasbiztonsági ellenőr a gyanú szerint Ferihegyen. Ezeket a kódokat még 2008 decemberében a sztrájk idején felbérelt görög dolgozók kapták. Korábban m

A 2008 decemberében, a BA Zrt. által alkalmazott görög utasbiztonsági ellenőrök az üzemeltetőtől saját, személyes kódot kaptak a munkavégzésükhöz. A görög munkavállalók elutazását követően azonban olyan bejelentések érkeztek, hogy több magyar ellenőr jogtalanul használja a korábban a görögöknek kiadott kódokat. A rendőrségi vizsgálat eredményeként jelenleg hét, a Ferihegy 1-es terminálon dolgozó ellenőr ellen van eljárás, "folytatólagosan elkövetett számítástechnikai rendszer és adatok ellen elkövetett bűncselekmény" gyanújával.

A rendőrség vizsgálja a Ferihegy 2 terminálján esetlegesen előforduló visszaéléseket, a jövőben várhatóan növekedni fog a gyanúsítottak száma. A ferihegyi szakszervezetektől azóta egyébként több hasonló bejelentés érkezett, ezeket a rendőrség kivizsgálta, és ahol kellett, nyomozást rendelt el.

Horváth Katalin Fanni, az RRI szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a röntgen számítástechnikai rendszerének használatához mindenki külön kódot kap. Így nyomon lehet követni, hogy ha például egy röntgenvizsgálat után mégis van valami gond az egyik csomaggal, akkor ki vizsgálta azt meg. Ha más kódjával lép be valaki, akkor közvetlenül nem tudják végrehajtani a visszakövetést.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.