Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Február 02. 13:44, kedd | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Kódokkal éltek vissza Ferihegyen

Kódokkal éltek vissza Ferihegyen

A csomagokat átvizsgáló röntgengépekhez szükséges kódokkal élt vissza hét magyar utasbiztonsági ellenőr a gyanú szerint Ferihegyen. Ezeket a kódokat még 2008 decemberében a sztrájk idején felbérelt görög dolgozók kapták. Korábban m

A 2008 decemberében, a BA Zrt. által alkalmazott görög utasbiztonsági ellenőrök az üzemeltetőtől saját, személyes kódot kaptak a munkavégzésükhöz. A görög munkavállalók elutazását követően azonban olyan bejelentések érkeztek, hogy több magyar ellenőr jogtalanul használja a korábban a görögöknek kiadott kódokat. A rendőrségi vizsgálat eredményeként jelenleg hét, a Ferihegy 1-es terminálon dolgozó ellenőr ellen van eljárás, "folytatólagosan elkövetett számítástechnikai rendszer és adatok ellen elkövetett bűncselekmény" gyanújával.

A rendőrség vizsgálja a Ferihegy 2 terminálján esetlegesen előforduló visszaéléseket, a jövőben várhatóan növekedni fog a gyanúsítottak száma. A ferihegyi szakszervezetektől azóta egyébként több hasonló bejelentés érkezett, ezeket a rendőrség kivizsgálta, és ahol kellett, nyomozást rendelt el.

Horváth Katalin Fanni, az RRI szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a röntgen számítástechnikai rendszerének használatához mindenki külön kódot kap. Így nyomon lehet követni, hogy ha például egy röntgenvizsgálat után mégis van valami gond az egyik csomaggal, akkor ki vizsgálta azt meg. Ha más kódjával lép be valaki, akkor közvetlenül nem tudják végrehajtani a visszakövetést.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 14:04, kedd | Kék hírek

Oltás nélkül szereztek védettségi igazolványt

Három személy ellen folyik büntetőeljárás, akik jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A rendőrök az ellen a férfi ellen is nyomoznak, aki segítséget nyújtott nekik ebben.

2022. Május 23. 11:00, hétfő | Kék hírek

Több mint ezerháromszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Péntektől vasárnapig 1370 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2022. Május 22. 12:07, vasárnap | Kék hírek

Száguldozót fotóztak a rendőrök, durván túllépte a megengedettet

A kocsi vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Május 22. 09:08, vasárnap | Kék hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnszövetség tagjai ellen, akik 42 betörés során több mint 45 millió forint értékben loptak tárgyakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.