Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Március 04. 14:16, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Koeman és Hidding is dicsérte a magyar csapatot

Koeman és Hidding is dicsérte a magyar csapatot

A szerda esti idénynyitó, győri magyar-orosz (1-1) válogatott labdarúgó-mérkőzés után maradt azért néhány nyitott kérdés a nemzet(köz)i labdarúgás iránt érdeklődők számára. Ezek közül kettő: hová tegyünk egy döntetlent felké

Elöljáróban szögezzük le: a győri ETO Park bármennyire is impozáns és állítólag európai színvonalú, lenne még mit javítani rajta. A sajtó munkatársai például ölükben szorongatták laptopjaikat - végig a mérkőzés alatt - a nézőktől egyáltalán nem elválasztott, sziklafal meredekségű soraikban, a nézők tájékozódását segíteni hivatott, színes mellényes szolgálat a helyét kereső arra járóval azt közölte, „mi is először vagyunk itt, talán arra induljon", és mint a találkozót beharangozó írásunkban is kitértünk rá, irgalmatlan szagok terjengtek a stadion környékén. A találkozó aztán nézőt és sajtómunkást is kárpótolt, a meccs összképén nem látszott túlságosan, hogy téli szünet végéről jött a játékosok jelentős része, és ami a legfontosabb: a magyar válogatott nemhogy nem kapott ki neves ellenfelétől, egyenesen jobb volt Oroszországnál, így játszott döntetlent.

A mikrofonok mögött elhelyezkedő Erwin Koeman (edzőkollégájának, Guus Hiddinknek éveken át volt segítője Hollandiában) nem is fukarkodott a dicsérő jelzőkkel csapata játékának értékelésekor.

Koeman: Nem akartak az oroszok kikapni

- Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, az első félidőben végig jobbak voltunk az oroszoknál és teljesen megérdemelten szereztünk vezetést - fészkelődött székén mosolyogva Erwin Koeman, aki köszönetet mondott a győri klubnak a kiváló körülményekért. - A szünet után persze ellenfelünk is feljavult-felgyorsult, és bár néha mezőnyfölényben játszottak, mi alakítottunk ki nagy gólhelyzeteket, a pontrúgásból kapott, buta gólért nagy kár volt - fogalmazott a második félidőről. Koeman úgy véli, „ezt a mérkőzést akár meg is nyerhettük volna, igaz, az oroszok sem akartak kikapni". Végül összefoglalva így kerekítette le mondandóját: „nagyszerűen játszottunk, jól helytálltunk. Ez elvárható lenne minden mérkőzésünkön".

S hogy miképp eshetett meg a szbornajával, hogy nem győzött a friss világranglistán nála 36 hellyel hátrébb álló magyarok ellen? Talán nem volt eléggé hideg - pedig az ETO Parkba szerda este belekóstoltak a mínuszok. Guus Hiddink, a Hollandiával '98-ban, Dél-Koreával 2002-ben vb-elődöntőbe jutó, 2006-ban Eb-bronzot (az oroszoknak) összehozó tréner nem fogta ilyesmire a kínos búcsúeredményt.

Hiddink nem zárta be a kaput

- A magyarok egyszerűen jobban játszottak a meccs első szakaszában, de a félidő végére feljavultunk, kicsit átszerveztük a csapat játékát - így a szakvezető. Hiddink nagyon örült, hogy viszontláthatta jó barátját - a magyar szövetségi kapitányt -, annak nemkülönben, hogy „ilyen jó csapatot rakott össze".

Kissé furcsa volt hallani tőle, hogy az ellenféltől azt kapta, amit várt, hiszen a két csapat közt - papíron - akkora a különbség az övé javára, hogy Oroszország számára egy ilyen döntetlen pestiesen szólva „égés". Hiddink és a világsajtó számára ez a felkészülési meccs mást is hordozott, mint egy győri döntetlent.

Az eddig minden válogatottjával sikeres tréner „beteljesítette küldetését", távozik a válogatott stábjától, mégis fontosnak tartotta elmondani: „élveztem az orosz válogatott melletti munkát, az itt töltött időszakot, megpróbáltam kicsit változtatni a csapat stílusán, s úgy érzem, nem csukódott be még minden ajtó mögöttem". A médiában számos találgatás van a jövőjével kapcsolatban. Egy igen valószínű változat szerint a nyári vb-n Elefántcsontpart nemzeti csapatát igyekszik majd minél tovább juttatni, ősztől viszont már a török futballszövetség alkalmazottja lesz.

Akárhogyan is történjék, bizonyára kimagasló munkát végez majd, ahogy ezt tette az elmúlt években a szbornajánál - ne becsüljük le válogatottunk győzelemmel felérő döntetlenjét!

(MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.