Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Július 09. 14:41, péntek | Sport
Forrás: NSO

Kóger Dániel a tengerentúlra igazolt

Kóger Dániel a tengerentúlra igazolt

A Sapa Fehérvár AV 19 fiatal csatára, Kóger Dániel a tengerentúlra, a Laredo Bucks együtteséhez szerződött, így immár biztosan kijelenthető, hogy a 21 éves támadó a 2010–2011-es szezonban már nem a fehérvári jégkorongcsapatot erősí

„A szurkolók egyik kedvence az egyesült államokbeli CHL-be igazolt, s reméljük, nagyobb szerencsével jár, mint egy éve, amikor nagy reményekkel indult a USHL - United States Hockey League - bajnoki címvédőjéhez, az elismerten a legjobban menedzselt csapathoz, az indianapolisi Indiana Ice gárdájához" - írja az Alba Volán hivatalos honlapja Kóger távozása kapcsán.


A fiatal csatár tavaly a második legrangosabb tengerentúli juniorbajnokságban szerepelt, ám ajánlat híján rövidesen ismét Fehérváron játszott, csakhogy már a felnőttek között az EBEL-ben, ahol az első felnőtt bajnokiján góllal debütált. Végül az osztrák bajnokság elmúlt idényében 40 mérkőzésen 7 találatot és 9 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé.


A támadónak ekkor már több ajánlata is volt, egy német másodosztályú együttes is képbe került - a Lausitzer Füchséhez próbajátékra is elutazott Dani -, sőt a Ferencváros ugyancsak érdeklődött iránta. A weisswasseri csapat szerződést is kínált a tehetségnek, aki így nyilatkozott akkor a lehetőségeiről:

„Tájékoztattam Ocskay Gábort, hogy több ajánlatom is van, és megfontolom, melyiket választom. A fehérvári klub azt kérte, július 6-ig döntsem el, maradok vagy megyek. Akkor találkozom a szakosztály-igazgatóval, addig megszületik a döntésem. A német klubnál is választ kértek, de azt a lehetőséget lemondtam, és az is biztos, idehaza egyelőre csak nevelőegyesületem jöhet szóba."


Kóger a tengerentúli folytatásról így nyilatkozott: „Még egyszer kipróbálnám magam Amerikában, hátha feljebb tudom küzdeni magam a CHL-ből. Beszéltem Mihály Árpáddal, ez a liga nagyjából az ECHL-lel van egy szinten, amely az NHL és az AHL után a harmadik legnívósabb versengés odaát. Ráadásul a Laredo remek kapcsolatokat ápol ECHL- és AHL-csapatokkal, ha tehát náluk maradandót alkotok, tudnak segíteni az előrejutásban."


„Döntésemben nem a pénz fog motiválni, bár igen jó szerződést ajánlottak a Bucksnál. De meg kell mondanom, a Fehérvár is korrekt ajánlatot tett. Ha a tengerentúlon folytatom, akkor a lehetőség miatt döntök emellett. Azt is tudom, hiába küldtek konkrét egyéves szerződést, ha nem teljesítek megfelelően, úgyis elküldenek szezon közben, ugyanúgy, mintha próbajátékon lennék" - nyilatkozta korábban Kóger.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.