Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Október 03. 08:27, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Molnár Ádám | Fotók: Molnár Ádám - Tomracing

Kohári Zoltán kontra Sascha Pretzsch: presztízscsata a Hungaroringen

Kohári Zoltán kontra Sascha Pretzsch: presztízscsata a Hungaroringen

Nem akármilyen ellenfelet kap a többszörös magyar bajnok dragos, Kohári Zoltán és a 2700 lóerős szörnyetege a Dragacs a vasárnap rendezendő Drag Országos Bajnokság hungaroringi záró fordulójára: a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző Sascha Pretzsch érkezik. A Tomracing Motorsport Team versenyzője győzelemmel zárná az évet.

Az eddigi szerepléséhez méltó módon szeretné lezárni az idei szezontKohári Zoltána hétvégén. A Tomracing Motorsport Team versenyzőjea Hungaroringen rendezendő Drag Országos Bajnokság hetedik, utolsó fordulójábanbajnokhoz méltó teljesítménnyel szeretne kirukkolni. Nem lesz egyszerű dolga, ugyanis neki és 2700 lóerős Dragacsának a lehető legkomolyabb kihívója akad:itt lesz a bajnoki fordulóban a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző svájci Sascha Pretzsch is.A két pilótán kívül a két Chevrolet is arról dönt, ki a jobb közülük.

„Igazi zárása lesz az idei szezonnak a hétvégi verseny, ami várhatóan számomra és a Dragacs számára is számtalan izgalmat tartogat. Ilyen kemény ellenfelem hazai környezetben még nem igen volt, mint a santa pod-i Európa-bajnokságon második helyen végző Sascha Pretzsch. A svájci fiatalember kifejezetten azért érkezik Magyarországra, hogy megküzdjön velem és a Dragaccsal. Ez nagyon motivál, ráadásul ő az esélyese a hétvégének, annak ellenére, hogy gyorsabb az autóm. A szívómotor miatt ő van kedvezőbb helyzetben, ráadásul a mogyoródi pálya aszfaltja miatt már annak is örülnék, ha 9-es időt futnék a negyed mérföldes távon. Ezen a versenyen a fő feladatunk a tapadás megtalálása lesz. Mindenesetre egy nagyszerű show-val szeretnénk megajándékozni az embereket, és mindent megteszek azért, hogy a Dragaccsal győztesen kerüljünk ki a nagy párviadalból”- fogalmazottKohári Zoltán, akinek a kategóriája bajnoki címe mellé mégesélye van az abszolút értékelésben is az élén végezni.

ATomracing Motorsport Team csapatfőnökeszerint csúcsdöntésre nem, de hatalmas csatára számíthat mindenki, aki a hétvégén kilátogat a Hungaroringre.

„Sajnos a mogyoródi aszfalt alkalmatlan a rekorddöntésre. Ennek ellenére hiszem azt, hogy Zoli egy igazi, látványos presztízscsatában képes lesz legyőzni nagynevű ellenfelét. Kettejük összecsapása lehet a koronaékszer a zárófutamon, és bízom abban, hogy versenyzőnk a bajnoki címe mellé egy igazán értékes sikert is magáénak mondhat majd”- mondta Miklósy Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.