Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Április 15. 07:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Kökény: Érzékeltették velem, nem illek bele a négyesekbe

Kökény: Érzékeltették velem, nem illek bele a négyesekbe

A magyar kajak-kenu-válogatott tagjai közül már többen megtapasztalhatták, hogy mit jelent tízezrek előtt aranyérmet nyerni Szegeden. Egyikük Kökény Roland, aki a 2006-os Maty-éri világbajnokságon K-4 1000 méteren lett győztes. Kiss Istv

Harminchat esztendős. Nem a legfrissebb generációból való, ám van kitartása, versenytapasztalata és véleménye is erről a sportágról. Kökény Roland két esztendővel ezelőtt édesapja halála és a családi vállalkozás miatt úgy tűnt, befejezi a pályafutását. Ám tavaly februárban újra maximumra kapcsolt, és teljes erőbedobással készült fel a világversenyekre.

Az idény első versenyén, a szolnoki rangsorolón K-1 1000 méteren a második helyet szerezte meg Kammerer Zoltán mögött, majd az első Eb- és vb-válogatón Szalai Tamással párban alulmaradtak a később Eb- és vb-ezüstérmet szerző Kammerer, Vereckei duóval szemben. Kökény azonban a négyes tagjaként rajthoz állhatott a trasonai Európa-bajnokságon, amelyen a magyar csapat a második helyet szerezte meg. A második világbajnoki válogatón is a győztes négyesben lapátolt, míg K-1 1000 méteren a második lett Kucsera Gábor mögött.

Vagyis Kökény mindhárom ezres számban a tűzközelben volt..

„Tavaly azt hiszem, sokakat meglepett a szereplésem. Újra lendületbe jöttem, nagyon jól sikerült a felkészülésem, és igazán élveztem a versenyzést – meséli Kökény Roland. – Új célokat találtam, amelyeknek szerencsére mindent alá tudok rendelni: szeretnék ott lenni, és érmeket szerezni a szegedi világbajnokságon, no és a londoni olimpián is.”

De milyen versenyszámban?

Kökény Roland tagja volt ugyan a 2006-os szegedi világbajnokságon győztes csapathajónak, s 2001-ben és 2003-ban is az ezüstérmes magyar négyest erősítette (emellett van három Eb-ezüstérme is K-4 1000 méteren), ősszel nem kapott meghívást a törökországi edzőtáborba, ahová azokat a versenyzőket invitálták, akik szóba kerülhetnek majd a magyar négyest illetően.

„Sevillában ülhettem be először a négyesbe – mesélt a központi edzőtábor tapasztalatairól Kökény –, de finoman érzékeltették velem, hogy nem vagyok csapatember, nem illek bele egyik egységbe sem. Ez így első nekifutásra nem esett jól, de egyelőre el kell fogadnom ezt a véleményt, és egyesben kell bebizonyítanom, hogy igenis lehet velem számolni. A téli időszakban nem voltam melegvizes edzőtáborban, Budapesten készültem fel, és ez az ötödik hetem, amit vízen töltök. Úgy érzem, sokkal jobban sikerült az alapozásom, mint tavaly, rengeteget fejlődtem, jobb erőben vagyok, mint máskor ebben az időszakban. Szóval egyáltalán nem kesergek. Megyek tovább az edzőm által kiírt program szerint, és próbálok egyesben minél jobb formába kerülni.”

És hogy mi a helyzet a párossal, amelyben 2005-ben Kucsera Gáborral világbajnok, 2009-ben Gönczy Gáborral Eb-ezüstérmes lett?

„Egyelőre még nem esett szó erről a számról. Sevillában sem foglalkoztunk még a párossal, de úgy gondolom, mindennek eljön majd az ideje. Addig nem is érdemes beszélni róla.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.