Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 18. 07:55, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Kölcsey-hét

Kölcsey-hét

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz írását, s a jeles évfordulóról minden esztendőben megemlékezik a költő nevét viselő győri iskola. Ezen a héten, versmondással, ünnepségekkel, rendhagyó órákkal kiállítással,

A Kölcsey iskola vezetői helyeztek el koszorút az intézmény udvarán álló mellszobornál. A névadó előtt jelképesen egy-egy szál virággal tisztelegtek a pedagógusok és a diákok is. A Kölcsey héten nem csupán a Himnusz szerzőjének szorosan vett irodalmi tevékenységéről esik szó, életútja, kiállása a fiatalok számára ma is követendő példa.

A Kölcsey hét egyik izgalmas színfoltjai a rendhagyó órák, amelyeken vendég előadók közreműködésével a magyar költészet legszebb darabjaival ismerkedhetnek meg a tanulók.

A műsort az elmúlt évek hagyományainak megfelelően zenével is színesítik.

Az eseménysorozat részeként az iskolában kiállítás nyílt az itt földrajzot tanító Rebák Sándor fotóiból Barangolásaim a nagyvilágban címmel.

A következő napokban tanulmányi versenyeken mérik össze tudásukat a város iskoláinak tanulói, sőt szlovákiai intézmények diákjai is részt vesznek a megmérettetésen. Csütörtökön a szakmai továbbképzésé lesz a főszerep, egy oktatási konferencián a természettudományi kérdésekről cserélnek eszmét a pedagógusok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.