Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 01. 15:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztetőgéppel tartják életben a gyerekeket Győrben

Kölcsönkért lélegeztető-géppel tartják életben a kisbabákat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban. A koraszülött osztályon, ahol több beteg kisgyermek mellett

Alexy Miklós osztályvezető főorvos elmondta: 20 győri üzletben üvegekben gyűjtik a vásárlók adományait, nemrég pedig a városi tűzoltók vásároltak nekik 100 ezer forintért elektródákat a meghibásodott készülékekhez. Dr. Alexy Miklós főorvos, Koraszülött Osztály, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"A jövőnk, meg a megmaradásunk korlátozott, az, hogy minden gyereket el tudjunk látni. Jelenleg is korlátozott az osztályon az ellátási lehetőség, mert úgy kellett kölcsönkérni lélegeztető-gépet. Azt mondom, hogy az osztályra most 50-60 millió forintot lehetne rákölteni, de nem mi vagyunk egyedül, minden osztály rá tudna magára ennyit költeni."

Alexy Miklós elmondta: a jövőben egy 210 millió forintos Európai Uniós pályázatot szeretnének megcélozni, a kérdés csak az, hogy a kórházat fenntartó, jövőre közel 2 milliárd forintos hiánnyal számoló Győr-Moson-Sopron Megyei nkormányzat képes lesz-e a 10 %-os önrészt felvállalni.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.