Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 11. 08:26, hétfő | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA

KÖLTÉSZET NAPJA

A költészet napja alkalmából Győrben több programon is részt vehetnek az érdeklődők.

A költészet napja alkalmából megemlékezést tartanak április 11-én 11 órakor a szabadhegyi József Attila emlékműnél (Jereváni u. - Zöld u-i körforgalom).

Ünnepi beszédet mond: Diligens Tibor önkormányzati képviselő. Műsort adnak a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Középiskola tanulói. A megemlékezés koszorúzással zárul. Esős időjárás esetén a programot a József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1., tel.: 96/ 421-740) tartják meg.

A Győri Művészeti és Fesztiválközpontban hagyományteremtő szándékkal április 21-én középiskolások versfelolvasó estjét tartják - közölte Serfőzőné Tóth Andrea, az intézmény vezetője.

Részletezte: a délután 5 órakor kezdődő programban a versszerető diákoknak nem kell kívülről tudniuk a verset, az egyetlen kikötés az, hogy a győri Műhely folyóirat 1990 és 2016 között megjelent számaiból válasszanak.

A felolvasásokat zsűri értékeli, a legjobbakat díjazzák.

2016. április 8-11 között a Központi Könyvtár, a Kisfaludy Károly Könyvtár és a Gyermekkönyvtár látogatói egy-egy kortárs költőtől származó verset kapnak ajándékba! Hogy kik azok, akik alkotásaikat felajánlották e célra? Íme a lista: Buda Ferenc, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Lackfi János, Szabó T. Anna, Szlukovényi Katalin, Tóth Krisztina, Villányi László.

Címkék: KÖLTÉSZET NAPJA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.