Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2016. Október 30. 09:44, vasárnap | Helyi

KÖNNYEBB A PARKOLÁS AZ ARRABONA UDVARBAN

KÖNNYEBB A PARKOLÁS AZ ARRABONA UDVARBAN

Az átépítés révén rendezetté vált a parkolás és a közlekedés is gördülékenyebb, ezzel párhuzamosan pedig a zöldterület is növekedett…

„A nyár folyamán megújult a Bécsi udvar, amelyet a győriek azóta is előszeretettel használnak, majd az Arrabona udvar rendezése következett.” – kezdte tájékoztatóját Fekete Dávid alpolgármester. A belvárosi önkormányzati képviselő emlékeztetett, a mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók össze-vissza tudtak csak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester hozzátette, a parkolás rendezése folyamatos a városban, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turista-buszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Kiemelte, az Arrabona udvarban az elmúlt évben bevezetett újítások is megfigyelhetők, így itt is felfestették a motoros parkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezés úgy történt meg, hogy sikerült növelni a zöldterület arányát is, ahol az ősz folyamán még négy fát ültetnek el. Kiemelte, a jövőben telítettség jelző táblával is szeretnék segíteni az autósok tájékozódását.
Hozzáadás a kedvencekhez
Vissza
Megosztás: Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?