Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2016. Október 30. 09:44, vasárnap | Helyi

KÖNNYEBB A PARKOLÁS AZ ARRABONA UDVARBAN

KÖNNYEBB A PARKOLÁS AZ ARRABONA UDVARBAN

Az átépítés révén rendezetté vált a parkolás és a közlekedés is gördülékenyebb, ezzel párhuzamosan pedig a zöldterület is növekedett…

„A nyár folyamán megújult a Bécsi udvar, amelyet a győriek azóta is előszeretettel használnak, majd az Arrabona udvar rendezése következett.” – kezdte tájékoztatóját Fekete Dávid alpolgármester. A belvárosi önkormányzati képviselő emlékeztetett, a mintegy húszmillió forint értékű felújítás előtt az autók össze-vissza tudtak csak megállni, emiatt a közlekedés is nehézkes volt. Az átalakítás révén viszont úgy sikerült rendezetté tenni a parkolást, hogy közben 58-ról 66-ra növekedett a parkolóhelyek száma.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester hozzátette, a parkolás rendezése folyamatos a városban, a centrum területén elég csak a népszerű Dunakapu téri mélygarázsra gondolni, vagy a Széchenyi híd lábánál történt változásokra, ahol a turista-buszok számára is kulturált helyeket alakítottak ki. Kiemelte, az Arrabona udvarban az elmúlt évben bevezetett újítások is megfigyelhetők, így itt is felfestették a motoros parkolókat, kiemelt festést kaptak a rakodóhelyek, és a mozgáskorlátozottakat is két hely szolgálja.

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, a parkolás átalakítása mellett az udvar közvilágításán is javítottak, a régit lecserélve és kibővítve, 16 új lámpatestet helyeztek el. A tereprendezés úgy történt meg, hogy sikerült növelni a zöldterület arányát is, ahol az ősz folyamán még négy fát ültetnek el. Kiemelte, a jövőben telítettség jelző táblával is szeretnék segíteni az autósok tájékozódását.
Hozzáadás a kedvencekhez
Vissza
Megosztás: Megosztás Facebookon Megosztás Twitteren

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.