Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2013. Augusztus 28. 07:43, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Konyhai ollóval nyírt füvet hódításból a későbbi sztárkertész

Konyhai ollóval nyírt füvet hódításból a későbbi sztárkertész

Fiatal korában egyszer egy konyhai ollóval nyírta le barátnője - későbbi felesége - kertjében a füvet Monty Don brit sztárkertész.

Az eset 33 éve történt. A kertész kertje című népszerű BBC-s tévésorozat sztárja és felesége is 25 évesek voltak akkor. Don egyedült volt a házban, amikor úgy döntött, lenyírja a gyepet, ám sehol sem lelte a kerti kamra kulcsát, így végül a konyhai ollóval állt neki, és több órás kínkeserves munkával végzett a fűnyírással.

"A feleségem azt gondolta akkor, hogy bolond vagyok, de ez azóta sem változott" - idézte Dont a The Daily Mirror című brit lap.A sztárkertész az edinburghi irodalmi fesztiválon vallott életéről felfedve, hogy tíz éven át gyűlölte a kertészkedést, ám ez az időszak gyerekkorában volt."Azt hihetnénk, hogy a kertészkedés a véremben van, hogy az anyatejjel szívtam magamba, ám mi sem áll távolabb az igazságtól. Anyám olyan asszony volt, akitől még a Vaslady (Margaret Thatcher néhai brit miniszterelnök) is rettegett volna, úgyhogy nem sokat ellenkeztem, amikor állandóan a kertbe parancsolt dolgozni. Hétéves koromtól tíz éven át gyűlöltem a kerti munkát, ám 17 évesen mégis megálmodtam, hogy kertésznek kell lennem. Mindazonáltal mindenkinek nyomatékosan javaslom, hogy ne kényszerítse kertészkedésre a gyerekét" - hangoztatta Don, aki azért került az irodalmi fesztivál szereplői közé, mert szeptemberben könyve jelenik meg My Dream Farm címmel.

Címkék: sztárkertész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:49, csütörtök | Bulvár

Juhászra támadt egy medve az erdélyi Maros megyében

Juhászra támadt egy medve szerdára virradóra az erdélyi Maros megyében, a férfit a két lábán sebesítette meg a nagyvad - közölte szerdán reggel a Maros megyei hegyimentő szolgálat.

2024. Augusztus 07. 07:59, szerda | Bulvár

Perseidák - A jövő hét elején figyelhető meg a legtöbb hullócsillag

Jövő hétfőn tetőzik a Perseida meteorraj, ekkor figyelhető meg az égbolton a legtöbb hullócsillag - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 06. 07:57, kedd | Bulvár

Indul Kapu Tibor magyar űrhajós kiképzése Houstonban

Megérkezett Houstonba hétfőre az Axiom Space Ax-4 küldetésének teljes legénysége - köztük Kapu Tibor magyar űrhajós -, hogy megkezdjék kiképzésüket - közölte a houstoni központú cég hétfőn a honlapján.