Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 24. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: www.artled.hu

Konyhai pultvilágítás LED szalaggal

Konyhai pultvilágítás LED szalaggal

A mennyezeti fények gyakran nem jutnak el a konyhapultra, vagy a fölé szerelt faliszekrények, polcok miatt, vagy mert épp testünkkel takarunk.

Van azonban megoldás, és nem csak a klasszikus fénycső képében. A LED szalag ennél sokkal kényelmesebb, praktikusabb, és kézenfekvőbb.

Testünk takarása ellen

A konyha minden lakás egyik legforgalmasabb helyisége: a reggeli kávé, a napközbeni sütés-főzés, az esti mosogatás, de sok esetben az étkezés is itt történik, lévén a modern lakásokban a konyha már nem válik annyira élesen külön a többi helyiségtől. A konyhai részt előszeretettel választják el pulttal, és a konyhaszekrény is legtöbbször pultszerű, kétrészes (felső és alsó) bútor, egybeépítve mindennel, ami egy konyhába kellhet: tűzhely, mosogatógép, mosogató. Ám mivel a bútor jellemzően fal mellett helyezkedik el, az itt végzett konyhai műveletek elvégzése során testünkkel gyakran eltakarjuk a mennyezeti világítást, így mindenképpen szükség van valamilyen közvetlen világításra, ami a munkafelületet megfelelő fénnyel látja el.

Egyenletes fény a pult teljes hosszában

A konyhabútor falra szerelt, felső részének aljára felragasztott erős fényű hidegfehér LED szalagok tökéletes fényt adnak a mosogatáshoz, főzéshez, étel előkészítéshez is. A LED csík egyenletes, homogén fényt biztosít a pult minden négyzetcentiméterén, ugyanakkor esztétikus is: egy átlagos konyhát is különlegesebbé tehetünk, ha a pult fölött vagy a szekrény tetején néhány méternyi led szalagot futtatunk végig. A 10 wattos meleg- vagy hidegfehér színű LED szalagok erre tökéletesen elegendőek - a szín csak abból a szempontból fontos, hogy milyen hangulati hatást akarunk kelteni a megfelelő fényviszonyok megteremtése mellett. A hideg fehér inkább sterilebb, hűvösebb, míg a meleg fehér kissé meghittebb, barátságosabb hangulatot teremt, előbbi a munka, utóbbi a vacsora melletti beszélgetések ideális hangulatfelelőse.

Fényerőszabályozóval vagy takaróprofillal

A LED szalagokat polcba is könnyedén felszerelhetjük: a függőlegesen elhelyezett LED szalag a szekrény belső részét is megvilágítja, így sötétben is látjuk, mi van benne. Ezen kívül egészen különleges - úgynevezett lebegő - hatást is elérhetünk a LED csíkkal, ha a konyhapult alján futtatjuk végig. Nem teljesen ismeretlen ez a módszer, de még mindig rendkívül hatásos, főleg éjjel - és még botorkálnunk sem kell a mellékhelyiségbe menet. Az áramszámla miatt nem kell aggódni, mivel a LED az energiatakarékos világítás legújabb úttörője, a szalagot pedig utólag is könnyű beszerelni öntapadós hátlapjának köszönhetően. Ha valaki az erős fényétől tart, vásárolhat hozzá fényerő szabályozót, mellyel egy gombnyomással változtathatja a fényerősséget, de opál burás takaróprofilba is helyezhetjük, amely egyúttal védi is a szalagot, és kiváló hővezető is egyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.