Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2022. Július 19. 18:07, kedd | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Körfűrésszel tört apja életére

Körfűrésszel tört apja életére

Vádat emeltek egy 31 éves férfi ellen, aki hónapokon keresztül, többször is meglopta, megalázta, bántalmazta vele együtt élő apját, majd egy körfűrésszel tört az életére - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség kedden.

A vádlott 2020 tavaszán költözött apjához, a XX. kerületi lakásába. A vád szerint a következő hónapokban a férfi emberi méltóságában többször súlyosan megsértette, megalázta, szidalmazta és állandó félelemben tartotta a nála gyengébb fizikumú apját, volt, hogy mások előtt megpofozta. Többször meg is lopta őt, a lakásból különböző értéktárgyakat vitt el, összesen mintegy 200 ezer forint értékben, hogy "kábítószer-fogyasztó életmódját" fedezze - írták.

A vádlott 2020 augusztusában ököllel ütötte meg és többször meg is rúgta apját, akinek emiatt több bordája eltört.

A következő év áprilisában a férfi ittasan összeveszett az apjával, mert nem adott neki pénzt. A vád szerint a vádlott először ököllel, majd fém felmosónyéllel és elektromos körfűrésszel is bántalmazta a sértettet, aki emiatt súlyosan megsérült. Ezután a férfi üzenetet küldött több ismerősének is azzal, hogy megölte az apját. Egyikük értesítette a rendőröket, akik a lakásban elfogták a vádlottat, a sértettet pedig kórházba vitették.

Az ügyészség szerint a bántalmazás a sértett halálát is okozhatta volna, az, hogy életben maradt, csak az időben érkező orvosi segítségnek volt köszönhető.

A vádhatóság a többszörös visszaeső férfit emberölés kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével, kapcsolati erőszak vétségével, valamint jármű önkényes elvételével és lopással is vádolja. A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy ne kerülhessen feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.