Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Január 15. 07:30, hétfő | Belföld

Korhű erdélyi tájegység készül a szendenrei skanzenben

Korhű erdélyi tájegység készül a szendenrei skanzenben

A 4 milliárd forintos projektben egy patakot is létrehoznak. Az épületek a muzeológiai szempontok szigorú betartásával készülnek majd.

A 130 épületből álló népi műemlék épületegyüttes létrehozása mellett a beruházás része egy patak létesítése szivattyús keringetéssel és malmokkal, valamint a közművek, több mint 3 kilométernyi belső út és több mint 2 kilométernyi kerítés kiépítése. Az épületek eredeti alapanyagok (pl. bontott erdélyi cserepek) és hagyományos munkaműveletek felhasználásával (pl. zsupfedés, vályogtéglafalak, boronafalak tapasztása) készülnek majd. A torockói új porta végében büfékonyhát alakítanak ki, az egyik városi portán pedig kávéházat.

Az építéshez bontott erdélyi cserepeket használnak majd.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum célja a népi építészeti alkotások korhű bemutatása, ezért a kivitelezés során a vízszigetelés síkja fölött a muzeológiai szempontok hiánytalan érvényesítése követelmény. A múzeum a projekt megvalósítására nettó 4 milliárd forint értékben kötött szerződést az EB Hungary Invest Ingatlanfejlesztő és Építőipari Kft.-vel, valamint a Ferencvárosi Bérleményüzemeltető Kft.-vel.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Magyar Építők

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.