Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 04. 17:05, szerda | Belföld

Korlátozások lesznek a magyar autópályákon - 309 tonnával szállítanak

Korlátozások lesznek a magyar autópályákon -  309 tonnával szállítanak

Korlátozások és szakaszos lezárások lesznek szerda, csütörtök és péntek éjszaka egy extrém méretű, a gönyűi kikötőből Tiszaújvárosba tartó, vegyipari tornyot szállító járműszerelvény haladása miatt.

A szállítás és az ezzel járó lezárások, korlátozások az M1-es és az M3-as autópályán, valamint az M0-s autóúton lesznek– tájékoztatta a szállítás előkészítését végző Bau-Trans Kft. szerdán.

A közlemény szerint a szerelvény az autópályákon csak éjszaka halad és a Gönyű–Tiszaújváros utat három éjszaka alatt teszi meg.

A kolonna hetven méter hosszú, 4,5 méter magas, 4,5 méter széles és 148 tonnás. A szállító járművel együtt a szerelvény összesen 96 méter hosszú és 309 tonna súlyú lesz.

A járműszerelvény négytengelyes vontatóból, egy nyolctengelyes és egy tizenhárom tengelyes THP-pótkocsiból, valamint egy nyolctengelyes toló vontatóból épül fel. Tengelyenként nyolc-nyolc kereke van, a tengelysúlyokat hidraulikus rendszer segítségével egyenletesen osztják el. A kolonna a két végén a pótkocsikon elhelyezett forgózsámolyokhoz lesz rögzítve hegesztéssel és láncokkal.

A szerelvényt több mint húsz ember kíséri majd, rendőrök, szakkísérők, bontásokat és helyreállításokat végzők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a jármű szerda este indul el a gönyűi kikötőből. Este hét órakor a kihajtás idejére teljesen lezárják az 1-es utat a 113-as kilométerszelvénytől a 813-as úti csomópontig.

A járműszerelvény 22 óra körül éri el az M1-es autópályát, amelyen óránkénti 30 kilométeres sebességgel fog haladni a külső sávban és a leállósávban az Anna-hegyi pihenőhelyig. Az érintett szakaszon a személygépkocsival közlekedők csak az autópálya belső sávját használhatják.

Az Anna-hegyi pihenőhelyről a jármű csütörtök éjszaka indul tovább, emiatt várhatóan este fél 11 körül teljesen lezárják az M0-s autóút hárosi Duna-hídját, 23 órakor pedig a soroksári Duna-ág hídját.

A szerelvény a tervek szerint péntek hajnali négy órára éri el az M3-as autópálya nagyfügedi pihenőhelyét, ahonnan péntek éjszaka indul el Tiszaújvárosba. Péntek éjszaka egy óra körül várhatóan teljesen lezárják az M3-as autópálya 156-os kilométerszelvényében lévő csomópontot.

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy a járműszerelvény környezetében fokozott figyelemmel közlekedjenek, a tehergépkocsik tartsák be az előzési tilalmat. A szállítás idején helyenként torlódások alakulhatnak ki, ezért hosszabb menetidővel kell számolni.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.