Városlista
2022. november 26, szombat - Virág

Hírek

2020. Március 26. 07:01, csütörtök | Külföld

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Koronavírus: Egy egészséges, 21 éves lány is megfertőződött Angliában

Angliában ő a járvány legfiatalabb áldozata. A család mindenkit arra kér, ne vegye félvállról a vírust.

Chloe Middleton családja a közösségi médián keresztül üzeni az embereknek, hogy maradjanak otthon. 21 éves lányuk, akinek korábban nem volt semmilyen krónikus betegsége életét vesztette koronavírus-fertőzésben. A család fájdalma leírhatatlan, elképzelhetetlenül összetörtek – írja a New York Post.

„Akik azt mondják, hogy ez is csak egy megfázás, azok gondolják át újra. Saját tragédiámból tudom, hogy ez nem így van, a vírus elvette tőlem az egészséges 21 éves lányomat” – írja Facebookon a High Wycombe élő anya, Diane Middleton.

A briteknek ezentúl csak a legszükségesebb esetekben szabad elhagyniuk otthonaikat az új koronavírus-járvány megfékezése végett. Az intézkedés azonnali hatállyal érvénybe lépett, de három hét múlva felülvizsgálják, és ha lehetséges, enyhítik a korlátozások szigorát.

A lakosság csak az alapvető szükségleti cikkek, főleg élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésekor mehet utcára. Boris Johnson miniszterelnök azt kérte, hogy ahol ez lehetséges, mindenki inkább szállíttassa házhoz az élelmiszereket.

Az Egyesült Királyságban 423-ra emelkedett a halálos áldozatok száma, a regisztrált fertőzötteké pedig 8164-re. A betegségből eddig 140-en gyógyultak fel.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Címkék: anglia, fiatal, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 25. 14:49, péntek | Külföld

Megháromszorozódott az Európába behozott amerikai LNG mennyisége

Az Európába irányuló amerikai cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmányok volumene 2021-hez képest mintegy háromszorosára nőtt 2022 első hét hónapjában.

2022. November 25. 07:35, péntek | Külföld

Felmérés: a britek 60 százaléka szerint rosszul alakulnak a dolgok a kilépés óta

A csütörtökön ismertetett legfrissebb felmérés szerint a brit választók csaknem 60 százaléka tartja úgy, hogy rosszul alakulnak a dolgok a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) óta.

2022. November 25. 07:32, péntek | Külföld

Elon Musk \"amnesztiát\" hirdetett - feloldják a korábban felfüggesztett Twitter fiókokat

\"Amnesztiát\" hirdetett a Twitter tulajdonosa csütörtökön a közösségi oldal korábban felfüggesztett felhasználóira vonatkozóan.