Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Március 18. 17:42, szerda | Belföld

Koronavírus Ellátó Központot hoztak létre Pécsett

Koronavírus Ellátó Központot hoztak létre Pécsett

Egy külön Koronavírus Ellátó Központot állított fel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központja, amely a volt Megyei Kórház épületében található – tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem szerdán délután.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ az illetékes minisztériummal és szakhatóságokkal szoros együttműködésben felkészült a járványügyi helyzet hatékony kezelésére. Ennek részeként kezdődött meg az ellátások átszervezése.

A járóbeteg szakrendelésekre korábban kiadott előjegyzési időpontokat átütemezték egy későbbi időpontra,és a A PTE Szemészeti Klinika 2020. március 16-tól átmenetileg elköltözött a Megyei Kórház területéről (a Rákóczi úti telephelyről az Akác utca 1. szám alatti telephelyre, a 3. épületbe).

Szerdán a PTE Klinikai Központja egy külön Koronavírus Ellátó Központot állított fel, amely a volt Megyei Kórház épületében található.

"A kialakult járványhelyzet miatt kérünk mindenkit, akinek akut felsőlégúti tünetei vannak (lázas, köhög vagy hirtelen jelentkező légszomja van) a Koronavírus Ellátó Központot keresse fel a Sürgősségi Betegellátó Osztály helyett" – hívta fel a figyelmet közelményben az intézmény.

Hozzátették: a Koronavírus Ellátó Központot a volt Baranya Megyei Kórház „T" és „C" épületében alakították ki, amely a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utcából közelíthető meg.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Balogh Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során