Városlista
2023. február 5, vasárnap - Ágota

Hírek

2020. Március 26. 07:10, csütörtök | Belföld

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

Koronavírus: Polgárőrök segítenek az időseknek

A koronavírus-járvány az idősekre a legveszélyesebb, ezért is fontos védelmük. Az időseket a polgárőrök is segítik a járványhelyzetben.

Élelmiszereket, gyógyszereket vesznek és az ügyintézésben is segítenek. Emellett a nap huszonnégy órájában kint vannak az utcákon, figyelnek a gyerekekre az iskolabezárások miatt.

„Telefonon, interneten vagy más kommunikációs csatornán is el lehet juttatni a polgárőrökhöz a kéréseket bevásárlásra, gyógyszerkiváltásra, ügyintézésre” – mondta Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke.

Sok gyógyszertár partner abban, hogy az előre leadott lista alapján már az összekészített gyógyszercsomagot adja át a járőröknek. Több vállalkozás is felajánlotta a segítségét, például előre lesütik az adott mennyiségű pékárut vagy összekészítik az élelmiszercsomagokat.

A polgárőrök országszerte folyamatosan kint vannak az utcákon. Kiemelt figyelmet fordítanak az utcákon a fiatalokra, és ha öt főnél nagyobb csoportosulást látnak, megkérik őket, hogy széledjenek szét.

Zalaegerszeg önkormányzata a múlt héten indította útjára a Segít a város elnevezésű programját, amelyben a hetven év feletti, egyedülálló időseknek segítenek. A résztvevőknek vállalniuk kell az otthonmaradást, cserébe a város elintézi helyettük a bevásárlást és az egyéb elintéznivalókat.

Az önkéntesek munkáját mindenhol helyi vállalkozók és szervezetek is segítik.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 11:20, vasárnap | Belföld

Itt az új szélrekord - 130 km/órás szél fújt a Kab-hegyen

Tegnap nem sok helyen fordultak elő viharosnál gyengébb széllökések, sőt erősen viharosak (>90 km/h) is szép számmal kifutottak - írja az OMSZ.

2023. Február 05. 08:03, vasárnap | Belföld

Itt vannak az ötös lottó nyerőszámai

Az ötös lottó nyerőszámai

2023. Február 05. 07:59, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: tőkeprogramot indít hamarosan a kormány

2023. Február 05. 07:56, vasárnap | Belföld

Tállai András: a héten dupla nyugdíjat utal a kormány

Három nappal korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték.