Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 10. 08:00, hétfő | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Jobb láb a gázon, a bal meg a jobbon!

Kovács Sanyi: Jobb láb a gázon, a bal meg a jobbon!

Interjú Kovács Sanyival.

A hétvégén újra megmérkőzöl a Kiskunlacházi FRT.HU kupán a sporttársak ellen.
- Igen, ez így igaz! Nagyon várom már az FRT- Kupasorozat ezen a hétvégén megrendezendő versenyét.

Nem lesz hűvös, az biztos, és a gumik is jól fognak tapadni, állhatsz a gázon.
- Igazi forróságot jósolnak erre a hétvégére, így a gumimelegítésre nem kell a pályán sok időt fordítanom. A tapadás hamar meg fog jönni. A nyárnak ez az előnye megvan a többi évszakhoz képest.

Az előző versenyt a dobogón végezted, most sem adod alább ha jól sejtem.
- A legutóbbi FRT-n a dobogó harmadik fokát szereztem meg, néhány másodpercre maradtam le a második helyről. A mostani versenyen a célom a dobogó legfelsőbb foka.

Mi az ,amit még tartogatsz a tarsolyodban, mivel tudod még meglepni a csapatodat, a jobb eredmény elérése érdekében.
- Igyekszem, amennyire csak lehet, még jobban határon autózni és a vezetési technikámat a maximálisra fejleszteni, amivel másodperceket tudok javulni.

A Formulás autós tesztjeid, gondolom erőt és tudást adtak számodra, a további autósportos életeddel kapcsolatban.
- Igen, teljes mértékben így van, meghatározó szerepet játszik a további autóversenyzős karrierem szempontjából. A Formula autós tesztjeim után volt közvetlenül az előző FRT versenyem. Az eredményeimen meg is látszódott, ez alatt értem a magamhoz képest való fejlődésemet és a dobogós helyezésemet. Egyre jobban érzem és feszegetem a határaimat.

Ha visszagondolsz az eddig FRT-s futamaidra, melyik futam és miért volt a kedvenced?
- Ez nagyon jó kérdés. Úgy gondolom, minden verseny emlékezetes valamilyen szempontból. Ha csak egyet kell kiemelnem, az a legutóbbi versenyem, amikor éppen lecsúsztam a dobogó második fokáról. A Formulás tesztek óta sokkal bátrabb vagyok és több veszélyhelyzetet bevállalok a pályán. A két-két bemelegítő körünket kihasználtuk, hogy a pálya nyomvonalát még inkább memorizáljuk. Következett az első mért kör. Magamhoz képest jó alapidőt sikerült autóznom. Igyekeztem a magam és az autóm határait is feszegetni. Éreztem, hogy van még bennem bőven tartalék, amit a következőkben elő kell hoznom magamból. A második és a harmadik bemenetnél sikerült is olyan szinten, hogy csak pár másodpercre voltam a második helyen lévő BMW-től. Következett az utolsó mért kör, ahol mindent megtettem annak érdekében, hogy a dobogón még feljebb tudjak jutni. A pálya háromnegyedéig nagyon jól, hibátlanul mentem. A céltól nem messze az egyik akadályt elhagyva megcsúszott a kocsim hátulja a pálya szélén lévő poron, próbáltam menteni, de a nagy tempó miatt nem tudtam korrigálni, túlcsúszott a holt ponton és kimentem a fűre. Hamar visszajöttem a pályára és tovább mentem, viszont emiatt nem sikerült lefaragnom az időt.

A kilátogató szurkolóknak mit üzensz?
- Van egy mottóm, amit minden futamon alkalmazok, ahogy a mostani versenyemen is. "!!! "


Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.