Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 12. 08:41, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Próbáltam a határaimat feszegetni

Kovács Sanyi: Próbáltam a határaimat feszegetni

Január tizedikén egy nem minden napi FRT versenyen vettél részt. Volt eső, szél, napsütés, szivárvány, vizes és kevésbé vizes aszfalt.

- Igen, ez így igaz.

Az időjárást illetően sajnos ismét nem jött össze, hogy végre havas, jeges pályán is tudjam magamat tesztelni, de ennek ellenére nem unatkoztam, mert a vízzel borított lacházi pálya is kihívás volt számomra. Minden hasznos tényező adott volt a fejlődésemhez. Minél szélsőségesebbek a körülmények, annál többet tudok tanulni a versenyeken, teszteken.

Az edző köröket esőben tetted meg, miképp tudtad az Opel Astrát az úton tartani?

- Az edzőkörök elején a kocsim megkapta a megfelelő gumikat, amik a teljesen vizes pályán is alkalmasak voltak a nagyobb tapadás biztosítására. Az edző körökön minden zavaró tényező megvolt, ami igyekezett a figyelmemet elvenni a nyomvonalról, ilyenek voltak pl.: intenzíven esett az eső, ezért folyamatosan ablaktörlőznöm kellett, a szélvédőről a párát csak idővel lehetett teljesen lefújatni, egy-egy ideális íven és visszafordító részeken több centiméteres víz állt. Ezeket a tényezőket is figyelembe véve, próbáltam mégis határon autózni és a megfelelő technikával az úton tartani az autómat, ami sikerült is, nem volt kicsúszásom.

Következett a négy mért köröd, amely idejét folyamatosan javítottad. Miként is sikerült ez?

- Minden mért körömben igyekeztem amennyire csak lehet, a határon autózni, ennek meg is lett az eredménye, körről-körre javultak az időeredményeim. Az első mért körömben mentem egy alap időt, ami magamhoz képest elég jó volt akkor, olyan körülmények között. A másodikban már javítottam hét másodpercet a nagyobb tempómnak köszönhetően. Mind két esetben szépen esett még az eső és teljesen vízben volt a pálya. Ezek után következett a másik két mért köröm, amikor az eső megállt és folyamatosan száradt fel. A harmadikban az előzőhöz képest nyolc másodpercet sikerült hoznom, a részekben felszáradó aszfalton igyekeztem rövidebb féktávokat venni. Majd következett a negyedik kör, amikor már teljesen lazán, élvezetből autóztam és még inkább a határaimat feszegettem, ezáltal a harmadikhoz képest is javítottam még pár másodpercet. Az egész nap folyamán megpróbáltam magamból és az autómból is a legtöbbet kihozni. A Csapat Főnökömmel minden körömet kielemeztünk és megkaptam az instrukciókat is, amiket a bemeneteknél tudtam is hasznosítani.

Volt-e kalandod a nap folyamán?

- Ez nagyon jó kérdés. Minden egyes verseny, valamilyen szinten magában foglalja a kalandokat. Úgy gondolom, hogy a szombati verseny egészében az volt, a körülményeket tekintve. Minden körömben megpróbáltam a határaimat feszegetni, ennek köszönhetően az autóm többször is megcsúszott, már-már lapjával ment, de mindig szépen sikerült korrigálnom.

Legközelebb ismét az FRT-n láthatunk?

- Legközelebbi versenyem Február 14-én lesz, Kiskunlacházán, az FRT-Kupasorozatban.

Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen Csapat részese lehetek, ahol a Csapat Főnököm a legapróbb részletekig belemenve segíti a tanácsaival a felkészülésemet, a Szerelőim által az autók mindig időben ott vannak a pályákon, műszakilag átvizsgálva, felkészítve a versenyekre, a versenyek és a tesztek alkalmával mindenki a maximumot hozza ki magából. A csapattársaimmal is kiváló az összhang.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen