Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2012. Január 30. 07:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Rohamrendőrökkel csaptak össze az amerikai pénzügyi rendszer visszásságai ellen demonstrálók a kaliforniai Oakland városában.

A rendőrök könnygázt és füstbombákat vetettek be ellenük, majd közel 120 tiltakozót őrizetbe vettek.

Legfrissebb jelentések szerint a rendőrök közel 300 tiltakozót őrizetbe vettek.

Az Occupy Wall Street elnevezésű, több mint fél éve tartó tiltakozássorozat résztvevői Oakland belvárosában, egy konferencia-központ mellett kezdtek tüntetni helyi idő szerint szombat este. Dacolva a hatóságokkal, az épületben akarták berendezni saját „főhadiszállásukat”. A rendőrök felszólítása ellenére a tömeg nem széledt szét. Az éjszakai órákban erőszakba torkollott a demonstráció: a tüntetők kövekkel és palackokkal dobálták meg a rendőröket, vasrudakkal és házilag készített robbanószerkezetekkel rontottak nekik, gázspray-t is bevetettek ellenük.

Az „Occupy” mozgalom tavaly szeptemberben kezdődött New Yorkban, majd az Egyesült Államok más részeire is átterjedt, és a világ számos nagyvárosában csatlakoztak hozzá. A mozgalom tagjai az anyagi javak egyenlőtlen elosztása, a pénzügyi világ legnagyobb központjának számító Wall Street túlkapásai, a nagyvállalatok és pénzintézetek „mohósága” ellen tüntetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 13:30, szombat | Külföld

Klímacsúcs - Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia teremelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

2023. December 01. 12:43, péntek | Külföld

Holland választások - A hivatalos végeredmény megerősítette a Szabadságpárt választási győzelmét

A holland választási iroda a hivatalos végeredmény közzétételével megerősítette a Geert Wilders vezette Szabadságpárt (PVV) győzelmét a november 22-én tartott előrehozott választásokon

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.