Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2012. Január 30. 07:37, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket

Rohamrendőrökkel csaptak össze az amerikai pénzügyi rendszer visszásságai ellen demonstrálók a kaliforniai Oakland városában.

A rendőrök könnygázt és füstbombákat vetettek be ellenük, majd közel 120 tiltakozót őrizetbe vettek.

Legfrissebb jelentések szerint a rendőrök közel 300 tiltakozót őrizetbe vettek.

Az Occupy Wall Street elnevezésű, több mint fél éve tartó tiltakozássorozat résztvevői Oakland belvárosában, egy konferencia-központ mellett kezdtek tüntetni helyi idő szerint szombat este. Dacolva a hatóságokkal, az épületben akarták berendezni saját „főhadiszállásukat”. A rendőrök felszólítása ellenére a tömeg nem széledt szét. Az éjszakai órákban erőszakba torkollott a demonstráció: a tüntetők kövekkel és palackokkal dobálták meg a rendőröket, vasrudakkal és házilag készített robbanószerkezetekkel rontottak nekik, gázspray-t is bevetettek ellenük.

Az „Occupy” mozgalom tavaly szeptemberben kezdődött New Yorkban, majd az Egyesült Államok más részeire is átterjedt, és a világ számos nagyvárosában csatlakoztak hozzá. A mozgalom tagjai az anyagi javak egyenlőtlen elosztása, a pénzügyi világ legnagyobb központjának számító Wall Street túlkapásai, a nagyvállalatok és pénzintézetek „mohósága” ellen tüntetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 15:32, péntek | Külföld

Hamarosan ellentámadást indítanak az ukránok

Hosszú idő óta ismert, hogy tavasszal az ukránok ellentámadást terveznek, most az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij arról beszélt, hogy hamarosan ellentámadásba kezdenek.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán vezérkar: folytatódnak a súlyos harcok Bahmutban

A legsúlyosabb harcok szerdán a Donyeck megyei Bahmut déli és északi részeiben zajlottak, az orosz erők emellett folytatták támadásaikat a régióban Avgyijivka és Marjinka irányában - írta az ukrán vezérkar helyzetjelentésében.