Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2022. Szeptember 13. 13:42, kedd | Kék hírek
Forrás: mti

Kővel dobálta a kamiont

Kővel dobálta a kamiont

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi cselekményével a tehergépkocsi vezetőjének életét, testi épségét veszélyeztette. A közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indult vele szemben eljárás.

A Bicskei Rendőrkapitányságra 2022. szeptember 7-én egy nemzetközi élelmiszer-üzletlánctól érkezett feljelentés, amely szerint napokkal korábban egyik járműszerelvényüket haladása közben Vértesacsán ismeretlen személy kővel megdobta. A célzás a jármű felépítményét érte, abban kár nem keletkezett, azonban amennyiben a kő a szélvédőt vagy a sofőrt eltalálja, súlyos baleset is bekövetkezhetett volna. A feljelentő mellékelte a jármű fedélzeti kamerája által rögzített releváns adatokat is.

A felvétel alapján a rendőrök megállapították, hogy a cselekmény Vértesacsa Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon történt, ezért beszerezték a helyszínen található térfigyelő kamera felvételeit is. A mozgóképek elemzése és az ügyben folytatott adatgyűjtések 2022. szeptember 12-én hoztak eredményt, a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban hozható 35 éves vértesacsai lakost a bicskei rendőrök azonosították, felkutatták és előállították. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy idegesítette a járműszerelvény által okozott zaj, ezért egy földről felemelt zúzott kődarabot a kamion irányába hajított.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.