Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 05. 09:30, kedd | Életmód
Forrás: egeszsegtukor.hu/infogyor.hu

Kövérebbek leszünk a gyors fogyókúráktól

Kövérebbek leszünk a gyors fogyókúráktól

A gyors fogyás gondolata kecsegtető minden túlsúlyos ember számára. Azt viszont tudni kell, hogy a fogyókúra hosszú távú elgondolása, majd betartása, sokkal hatékonyabb. Érdemes kivárni, amíg lassan, de biztosan távozik a felesleg. Hogy miért is?

A hirtelen fogyás nemcsak, hogy egészségtelen, de esztétikai szempontból se kedvező, a bőr nem képes alkalmazkodni a rövid idő alatt végbe menő súlyvesztéshez. Ez a módszer gyakran a jojó-effektushoz vezet, ami gyors fogyás által alakul ki és nem, hogy visszamennek a kilók, de pluszok is csatlakoznak hozzájuk.

Ha keveset eszünk, elkezdünk koplalni a test elkezdi felhasználni az elraktározott energiát. A villámdiéták egyik legnagyobb csapdája, hogy az elején bekövetkező gyors fogyástól belelkesülnek a fogyókúrázók, holott a leadott súly döntő része víz és nem igazán zsír. Ahhoz, hogy kb. fél kiló zsírt leadjunk, közel 3.500 kilokalória „deficitre” van szükség. A probléma az, hogy mire a szervezet eljut addig a pontig, hogy elkezdje felhasználni a zsírraktárakat, addigra már jelentős energiadeficitje van a villámdiéta miatt, ezért lelassul az anyagcsere. Ami gátolja a fogyást. Ezért a legtöbb ilyen módot választó fogyókúrázó kudarccal zárja a diétát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.