Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. December 10. 05:20, kedd | Külföld

Közel ötmillióért eladó A gyűrűk ura írójának lakóháza

Közel ötmillióért eladó A gyűrűk ura írójának lakóháza

Eladósorba került a híres angol író, J.R.R. Tolkien egykori lakóháza. Az épület az egyeteméről híres Oxford egyik elitnegyedében található.

Ez a mutatós ház hosszú időn át volt J.R.R. Tolkien otthona - írja a Mansion Global.Itt írta átütő sikerű regényét, a Hobbitot és A gyűrűk ura regénytrilógia több részét is. Az író családjával 1930 és 1947 között élt ebben a hat hálószobás tágas házban.

"Ez Oxford egyik legdrágább környéke" – mondja Chris Dixey, az értékesítéssel megbízott Breckon & Breckon ingatlanközvetítő ügynökség munkatársa.

A ház 1924-ben épült és – híres lakójának köszönhetően - védettséget élvez.

A házba belépve egy tágas hallba érkezünk, ahonnan lépcsők vezetnek fel az emeleten található hálószobákba. A földszinten helyezkedik el a dolgozószoba, ahol egykor Tolkien is alkotott – innen kétszárnyú ajtó nyílik a házhoz tartozó hatalmas kertre.

Nagyon kedvező az épület elhelyezkedése, hiszen a városközpontban működő egyetem gyalog 10-15 perc alatt megközelíthető innen. Nem csoda, ha ez Oxford egyik legdrágább negyede, a házat 4,6 millió fontért árulják.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -