Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 04. 06:59, csütörtök | Belföld
Forrás: KvVM Sajtóiroda

Közel 1 milliárd forintos vízrendezési projekt indul Hajdú-Bihar megyében

Közel 1 milliárd forintos vízrendezési projekt indul Hajdú-Bihar megyében

Aláírták szerdán a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén lévő vízrendezési főművek rekonstrukcióját célzó támogatási szerződést, az eseményen részt vett Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi min

Az európai uniós finanszírozással megvalósuló beruházás érinti a vízügyi igazgatóság kezelésében lévő mintegy 7 ezer kilométer belvízgyűjtő több mint felét. A munkálatok során felújítanak 19 szivattyútelepet, a belvízlevezető rendszer legkritikusabb szakaszait helyreállítják, illetve 200 kilométer főművi belvízcsatorna kotrását is elvégzik. A projekt, amely 235 ezer embert óv meg az ár- és csapadékvíz károktól, érinti a Hortobágyi, a Hamvas-Sárréti, a Berettyó-Sebes-Körös, és a Kálló-Alsónyírvízi tájegységet.

Hazánkban a 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 22,67 milliárd forint, a beruházások nagysága pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. 2009-ben ismét meghirdetésre került a program több mint 12 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő