Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 19. 14:35, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Közelebb egymáshoz!

Közelebb egymáshoz!

A házasságok válságának korszakát éljük, mégis életünk legértékesebb kincsei a kapcsolataink. Alapvető vágyunk, hogy egy kapcsolatban biztonságban érezzük magunkat , ugyanakkor megőrizzük szabadságunkat.

Nincsenek tökéletes házasságok, és nincs tökéletes házastárs, a jó párkapcsolathoz kemény erőfeszítés és sok munka kell. Fontos, hogy úgy tekintsünk a párkapcsolatra, mint a közös spirituális fejlődés – az egyre mélyebb szeretet megélésének - eszközére.

A jó párkapcsolat megalapozása, fenntartása és ápolása, az erős, támogató család kialakítása természetesen nem könnyű feladat, de általa nemcsak a belső harmónia nő, hanem a kutatások szerint az egészségesség is. Támogató család mellett a pszichológiai életminőség magasabb, az élet értelmébe vetett hit erősebb, jobb az egészség önbecslése, s jóval kevesebb a depresszió, az anómia. Érdemes tehát tenni érte. Ebben a nehéz munkában kívánja segíteni a párokat az ERANGER Tanácsadó és Szolgáltató Kft a „Közelebb egymáshoz!” 3 részes párkapcsolati előadássorozata, mely Győrben a Polgármesteri Hivatal WHO Egészséges Városok Program segítő közreműködésével kerül megszervezésre. A több városban már hatalmas érdeklődés mellett zajló alkalmak előadója Licskainé Stipkovits Erika klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus, szakpszichoterapeuta, hipnoterapeuta. Interaktív előadása hallgatóinak nem kínál csodareceptet, de a sok gyakorlati példa segíti az önismereti- és társismereti gondolkodást, javaslatai, melyek több évtizedes terápiás munkában szerzett tapasztalatain, szakirodalmi ismeretén alapulnak, számtalan ember életét segítették a harmonikus családi élet, az erős, tartós és éltető kapcsolatok kiépítéséhez vezető úton.

Licskainé Stipkovits Erika meggyőződése szerint a harmonikus párkapcsolathoz vezető út első lépése, hogy megbékéljünk önmagunkkal, eredeti családunkkal, s ezután mély lelki kapcsolatot alakítsunk ki a párunkkal, ami gyakran válságokkal is terhelt. A nehézségekre, válságokra azonban mint közös fejlődési lehetőségekre kell tekintenünk.

Ezt a fejlődést támogatandó készült el az előadássorozat első része, melyre a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, 2011. október 20.-án, 17 órakor kerül sor, az eredeti családból hozott, gyakran több generáción átívelő tudattalan terhekkel, azok meghaladási lehetőségeivel foglalkozik, kitérve olyan érdekes és talán nem közismert jelenségekre, mint a különböző anyatípusok vagy a testvérek között betöltött szerep, a korai személyiségfejlődés hatása a későbbi párkapcsolatra. Felnőttként már tudatosan alakíthatjuk kapcsolatunkat eredeti családunk tagjaival úgy, hogy tiszteljük őket, ugyanakkor óvjuk saját magunkat és párkapcsolatunkat az esetleges patológiás hatásoktól. S végül foglalkozik az előadás az együttélés művészetével, az elköteleződés, az elismerés, megbecsülés, a kreatív energiák, kölcsönös inspirációk meglétének fontosságával, megteremthetőségével a párkapcsolatokban.

A második előadás témája a szeretet – szerelem - szexualitás hármasa, az ezekről keringő tévhitek és maguk a tények. Legfőbb témái: Szeretet – szenvedély - intimitás. A szeretetnyelvek használata. Női lélek, férfi lélek és a szerelem. Egymásba vagy a szerelembe vagyunk szerelmesek? Meddig tart a szerelem a XXI. században? A romantikus szerelem és a társszerelem. Az igazira várva – a társkeresés. A legújabb függőszenvedély: a társfüggőség avagy a meghitt kapcsolat. Az eredeti család és a szexualitás. A nemek közti szexuális azonosságok és különbségek. A pszicho-szexualitás fejlődés állomásai, hatásai a párkapcsolatra. A férfi-női orgazmus lélektana. A mély intimitás, az érintés hatalma, a spirituális szex. Csökkenő szenvedély, kapcsolatgazdagítás. Kommunikáció és szexuális harmónia. A féltékenység pszichológiája. Női és férfi szexuális zavarok, megoldások. A prostitúció. Az online pornográfia és hatásai.

A harmadik előadás útmutatást kíván adni sok-sok izgalmas példával a mindennapok hatékony kommunikációjához, a párok között zajló gyakori tudattalan játszmák, párharcok és – az ajándéknak is tekinthető - válságok kezeléséhez, a válás utáni újrakezdéshez. Foglalkozik a kommunikáció szerepével, mely „királyfiból békát, békából királyfit” tud csinálni a párkapcsolatokban is. Feltárja a válás előjeleit, s hogy mikor van vége egy párkapcsolatnak. Rámutat a veszteség, a gyász lényeges kérdéseire (A válás az elhagyott fél szemszögéből. A gyermekek lelki fejlődése válás alatt és után. A személyiség megújulásának lehetőségei. Az új családok : csonka-, patchwork család.).

Az előadássorozat szándéka szerint útmutató mindazoknak, akik fejleszteni kívánják párkapcsolatukat, egyenrangú viszonyra törekednek társukkal, vagy éppen párt keresnek. Arra törekszik, hogy segítsen a pároknak napjaink párkapcsolati útvesztőin keresztül is eljutni „Közelebb egymáshoz!”, és meg is maradni egymás mellett.

A „Közelebb egymáshoz!” 3 részes párkapcsolati előadássorozat előadásaira Győrben, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében kerül sor a következő témákban és időpontokban:

1. Az együttélés művészete. Az eredeti (származási) család és a párkapcsolat. 2011. október 20., 17 óra

2. Szeretet. Szerelem. Szexualitás – Tények, tévhitek, trendek. 2011. november 10., 17 óra

3. Párkapcsolati válság(ok), játszmák, a pár-beszéd. Válás és újrakezdés. 2011. december 01., 17 óra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.