Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Április 06. 06:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Közepes erősségű földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Közepes erősségű földrengés volt New York környékén, az Egyesült Államok sűrűn lakott keleti partvidékén

Közepes erősségű földrengés volt pénteken délelőtt az Egyesült Államok északkeleti partvidékén, a New York és Philadelphia közötti sűrűn lakott területen, az első jelentések szerint emberéletben nem esett kár, és sérültek sincse

A földmozgás nyomán azonnal ellenőrzéseket rendeltek el a kritikus fontosságú közlekedési infrastruktúrán, ami fennakadásokat okozott a közúti, vasúti és légiforgalomban. Több érkező repülőjáratot átirányítottak a New York melletti Newark repülőtere helyett a Pennsylvania állambeli Allentown repülőterére, és az induló járatokat is a földön tartották a felülvizsgálat idejére.

Keleti partvidék New York városát is magába foglaló sűrűn lakott térségében észlelt 4,8-es erősségű földmozgás nyomán a hidakat, felüljárókat, alagutakat és a repülőtéri kifutópályákat vizsgálták át repedések, törések után.

Eric Adams, New York polgármestere délben tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy az előzetes értékelés szerint a földrengés nem eredményezett emberi biztonságot veszélyeztető károkat, és a kulcsfontosságú infrastruktúrára nézve sincsenek kockázatok.

Joe Biden elnök New Jersey állam kormányzójával telefonon közölte, hogy szükség esetén szövetségi források rendelkezésre állnak a helyreállításra.

A földmozgás epicentruma New Jersey állam területén, Lebanon városa közelében volt, New Yorktól 70 kilométerre nyugatra, Philadelphiától 80 kilométerre északra. A rengéseket mintegy 42 millió embernek otthont adó térségben lehetett érezni.

Címkék: földrengés, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.