Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Április 16. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Középiskolások tárhatják fel a múltat

Középiskolások tárhatják fel a múltat

Félezer interjút készíthetnek a kommunizmus évtizedeinek szemtanúival azok a középiskolások, akik részt vesznek az Emlékpontok elnevezésű programban.

Az audiovizuális múltfeltárást szakmailag a Terror Háza Múzeumot fenntartó közalapítvány fogja össze. Az 1945 utáni korszak megismerését az Európai Unió több mint egymilliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül. A programot Bajnai Gordon miniszterelnök és Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója közösen indította el.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.