Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Május 15. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű

Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű

özéptávon a megújuló energiaforrások felé nyitna a Győri Erőmű - mondta a létesítmény fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett szerdai ünnepségen az MTI-nek a tulajdonos Alteo Nyrt. vezérigazgatója.

Ifj. Chikán Attila közlése szerint nap- és biomassza-energia felhasználásában gondolkodnak; mindkettőt hőenergia előállítására használnák. Reményeik szerint egy-két éven belül ismertté válnak a szektor támogatási rendszerének részletei, ennek ismeretében hozzák meg a végső döntést.

A vezérigazgató elmondta: terveik szerint termelésükben releváns, százalékosan kifejezve két számjegyű arányban alapoznának a megújuló energiaforrásokra, emellett "mindenképpen masszív lesz", az 50 százalékot meghaladja a földgáz részaránya hosszú távon is.

Hozzátette: az idén a cégnél elkészült egy 3 megawattos gázmotor-beruházás, ezzel két és félszeresére, 11 megawattra nőtt az erőmű áramtermelő képessége. Terveik között kisebb fejlesztések szerepelnek a közeli jövőre; kazánok automatizálásával emelik néhány százalékkal az erőmű hatásfokát, amelyet a három évvel ezelőtti átvétel óta már tizedével javítottak.

Ifj. Chikán Attila jelezte, a 110 megawatt beépített hőteljesítmény mintegy fele a csúcstermelés, amelynek 80-90 százalékát az erőmű első számú stratégiai partnere, az Audi győri gyára veszi fel.

Címkék: erőmű, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.