Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Május 15. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű

Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű

özéptávon a megújuló energiaforrások felé nyitna a Győri Erőmű - mondta a létesítmény fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett szerdai ünnepségen az MTI-nek a tulajdonos Alteo Nyrt. vezérigazgatója.

Ifj. Chikán Attila közlése szerint nap- és biomassza-energia felhasználásában gondolkodnak; mindkettőt hőenergia előállítására használnák. Reményeik szerint egy-két éven belül ismertté válnak a szektor támogatási rendszerének részletei, ennek ismeretében hozzák meg a végső döntést.

A vezérigazgató elmondta: terveik szerint termelésükben releváns, százalékosan kifejezve két számjegyű arányban alapoznának a megújuló energiaforrásokra, emellett "mindenképpen masszív lesz", az 50 százalékot meghaladja a földgáz részaránya hosszú távon is.

Hozzátette: az idén a cégnél elkészült egy 3 megawattos gázmotor-beruházás, ezzel két és félszeresére, 11 megawattra nőtt az erőmű áramtermelő képessége. Terveik között kisebb fejlesztések szerepelnek a közeli jövőre; kazánok automatizálásával emelik néhány százalékkal az erőmű hatásfokát, amelyet a három évvel ezelőtti átvétel óta már tizedével javítottak.

Ifj. Chikán Attila jelezte, a 110 megawatt beépített hőteljesítmény mintegy fele a csúcstermelés, amelynek 80-90 százalékát az erőmű első számú stratégiai partnere, az Audi győri gyára veszi fel.

Címkék: erőmű, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.