Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 09. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Középtávú megoldás: kicserélték az összetört térköveket - Videó

Középtávú megoldás: kicserélték az összetört térköveket - Videó

Megközelítően 150 négyzetméteren cserélték ki az összetört, elmozdult beton térköveket a Megyeháza téren.

A 7 és fél millió forintos beruházás során nem várt akadályba is ütközött a felújítást végző Győri Útkezelő Szervezet, hiszen a 20 évvel ezelőtt lerakott kövekhez még hasonlót sem gyártanak az országban, ezért egyedi gyártású lapokat kellett rendelniük.

A Megyeháza előtti teret 1990-ben építette át a város, akkor 50 x 50 centiméteres osztrák gyártmányú betonlapokkal fedték be a területet. Az eltelt 20 év alatt a szállítói forgalom, valamit a sózás és az eső komolyan megrongálta a burkolatot, olyannyira, hogy az már balesetveszélyessé vált. A legnagyobb károkat szenvedett lapokat kiemelték, és egyedi gyártású, bár mintájában kissé különböző vadonat új betonkockákra cserélték, valamint kitisztították a tér vízelvezető rendszerét is.

A tér teljes átalakítására sem műszaki, sem anyagi okokból nem volt lehetősége az győri önkormányzatnak, ám a végleges megoldásról természetesen nem mondtak le. A 430 új térkő lerakásáért 7 és fél milliót fizetett a közgyűlés. Reményeik szerint a következő 5-10 évben biztosan nem okoznak több gondot a töredezett burkolólapok a győri Megyeháza előtti téren.

 


 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.