Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Október 29. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Közérdekű - Temetői információk

Közérdekű - Temetői információk

A városi köztemetőkben zajlik a lombgyűjtés, a sírkertekben naponta mintegy ötven fő takarítja az enyhe őszi idő miatt folyamatosan hulló falevelet.

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatja a hozzátartozókat, hogy október 31-én és november 1-jén a Szabadi úti köztemető bejáratán és a Nádorvárosi Köztemető mindkét kapuján 7 és 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak. A Nádorvárosi temetőnél tehát az eddig az útépítés miatt lezárt főbejárat nyitva áll az érkezők előtt a parkoló használható. Ugyanezen időszakban a győri köztemetők – a gyalog érkezők számára - egységesen 7 és 20 óra között lesznek nyitva.

A temetői autóforgalom csökkentése, valamint a nehezen mozgó látogatók helyváltoztatásának megkönnyítése érdekében a Győr-Szol Zrt. csendesen működő és környezetbarát elektromos kisbuszt közlekedtet október 31-én és november 1-jén 10 és 16 óra között a Nádorvárosi köztemetőben. A járatok a régi bejárathoz – körforgalom - közeli ravatalozó épület elől indulnak.

További segítség a sírkertekbe kilátogatóknak, hogy az előző évekhez hasonlóan a Győr-Szol Zrt. minden győri köztemetőben - Szabadhegyi, Nádorvárosi, Révfalui, Újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és a Koroncói úti – október 31-én és november 1-jén 10 és 16 óra között gondnoki szolgálatot működtet, ennek köszönhetően a sírhelyekkel kapcsolatos ügyintézés is biztosított lesz.

A köztemetőkben a kutak várhatóan működni fognak, vízvételi lehetőség – időjárás függvényében - tervezetten lesz.

Mindenszenteki ünnepek előtt és az ünnepek alatt a Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál a kerítésen belül jobb és bal oldalon vásárolhatunk koszorút és virágot. A Nádorvárosi köztemető régi bejárata előtti virág és koszorú piac az új bejáratnál lévő Szentlélek téren működik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.