Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Május 23. 11:43, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

„Közlekedik a család\" megyei forduló Győrben

„Közlekedik a család\

Az országos vetélkedő Győr-Moson-Sopron megyei fordulóján 19 család mérte össze tudását.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2016. május 21-én Győrben, a Porsche Inter Autó Kft. Skoda márkaképviselet telephelyén rendezte meg a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét.


A megmérettetésen 19 család vett részt, ahol a családtagok közösen KRESZ és elsősegély-nyújtási tesztlapokat töltöttek. A felnőttek egy autós vezetéstechnikai pályán mutatták meg tudásukat, míg a gyermekek kerékpáros pályán hajtottak végre ügyességi feladatokat.

A jó hangulatban zajló vetélkedőn a családoknak időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakni, valamint a legvállalkozóbb szellemű családtag megmutathatta, hogy az úgynevezett „részeg szemüvegben” hogyan tud szlalomozni a bóják között.



A versenyen a legeredményesebbnek a győri Michl család bizonyult. Ők képviselik megyénket a 2016. június 18-19-én Budapesten megrendezésre kerülő közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A második helyen az Oross család, míg a harmadik helyen az Illés család végzett.
Az első három helyezett családot a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága értékes ajándékokkal jutalmazta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?