Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 11. 10:47, péntek | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Közlekedjünk figyelmesen!

Közlekedjünk figyelmesen!

A 2016. november 11. és 2016. november 13. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Pénteken erősen felhős, főleg déltől már borult lesz az ég. Eleinte elszórtan lehet szitálás, gyenge eső, a hegyekben hószállingózás, havas eső; majd délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső. DNy-on már kiadós mennyiségű csapadék várható. Eleinte a DK-i, estétől az ÉK-i szél erősödhet meg. Kettős fronthatás terheli a szervezetünket. Északon 4 és 6, délen 7 és 10 fok között alakul a csúcsérték.

Szombaton mediterrán ciklon okoz csapadékos, mozgalmas időjárást. A borult égből estig sokfelé számíthatunk jelentős csapadékra, mely az ország nagy részén eső lesz, de már a hajnali óráktól ÉNy-on, később a Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Zala megyében) havazás válthatja fel az addigi esőt. Síkvidéken várhatóan még nem lesz megmaradó hóréteg, de 300-400 méter felett akár 5-10 cm-es hó is hullhat. Elsősorban a Bakonyban és Alpokalján télies útviszonyokra készülhetünk. Délutántól, estétől ÉNy felől fokozatosan megszűnik a csapadék. Már a reggeli óráktól mindenhol megerősödik, az ÉNy-i és a középső területekenviharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Erős hidegfronti hatás kezdődik. Reggel 1 és 6, délután 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet, azaz szinte semmit sem emelkedik napközben a hőmérséklet, ráadásul az erős szélben még hidegebbet érzünk majd. Igazi télies nap valószínű! Vasárnap csökken a felhőzet, mérséklődik a szél, és az ország nagy részén naposra fordul az idő. Reggel országos fagy lesz -5 és 0 fok közötti értékekkel, és délután is hidegebb lesz az átlagosnál, mindössze 1 és 7 fok között alakulhat a hőmérséklet. (www.koponyeg.hu)

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M35: 2016. november 3-tól 2016. november 13-ig a 41+650-től 43+210-ig km szelvényben a jobb pályatesten leállósáv zárása portálszerkezet építése miatt, kiépített fix tereléssel, 70 km/h sebességkorlátozás mellett.

Információink szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek. Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket! Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.