Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Február 12. 16:45, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja Hoffmann Rózsa

Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja Hoffmann Rózsa

Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa, a felsőoktatásért Klinghammer István felel majd államtitkárként. Az Emberi Erőforrások Minisztériumában történő személyi változásokról pénteken ad tájé

Az oktatási államtitkárság kedden közölte: Hoffmann Rózsa a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik. A felsőoktatás átszervezését - Hoffmann Rózsa javaslatára - az új felsőoktatásért felelős államtitkár, Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere - olvasható a közleményben. Klinghammer István korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora volt.
A minisztériumi közleményben kiemelték: az oktatási rendszerek átalakítása rendkívül sok feladatot rótt és ró az oktatási államtitkárságra. Kitértek arra is, hogy a felsőoktatás minőségi megújításának fontos dokumentumai elkészültek.
"A látható és várt eredmények eléréséhez azonban mindenekelőtt az általános és középiskolák sikerén keresztül vezet az út" - írták, hozzátéve, a gyerekekre való nagyobb odafigyelés, a pedagógusok helyzetének javítása és megszilárdítása, az új tartalmi szabályozás, a pedagógus életpálya, a minősítési rendszer, a tanfelügyelet minél jobb előkészítése olyan nagy horderejű és mennyiségű feladat, amelynek irányítása egész embert kíván.
A tárcával összefüggő valamennyi személyi változásról Balog Zoltán miniszter pénteken Lovasberényben tart sajtótájékoztatót - tudatta a minisztérium.
Sajtóértesülések szerint a tárca vezetője menesztené L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári posztról. A Népszabadság internetes oldala hétfőn írt arról, hogy a "felmentés határán áll" a kulturális államtitkár. Balog Zoltán miniszter nem hivatalosan már jelezte neki, megrendült benne a bizalma - közölte a nol.hu kormányzati forrásra hivatkozva.
Az index.hu információja szerint L. Simon László helyét Halász János eddigi parlamenti államtitkár foglalhatja el. Az Origo szerint a menesztés indoka, hogy L. Simon László "nem állt ki harcosan a kormány Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) és vezetőjét, Fekete Györgyöt helyzetbe hozó kultúrpolitikája mellett, sőt, több alkalommal is bírálta azt".
L. Simon Lászlót az MTI kedden délután nem tudta elérni.
Az Origo arról is írt, hogy információi szerint Kovács Zoltán korábbi kommunikációs államtitkárra, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős jelenlegi államtitkárára bízná a felzárkózási ügyek felügyeletét Balog Zoltán. A hírportál úgy tudja, hogy Balog Zoltánnak a minisztérium irányítása mellett már nem jut elég ideje, illetve figyelme a területre. Az Origo értesülése szerint Kovács Zoltán el is fogadta a felkérést.
Az MTI kereste Kovács Zoltánt kedden délután, de nem érte el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.