Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2010. Június 27. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Közös cégbe olvadnak a győri közszolgáltatók

Közös cégbe olvadnak a győri közszolgáltatók

Közös cégbe olvadnak a győri közszolgáltatók - minderről a tegnapi közgyűlés döntött. A Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodási Zrt-be sz

Győr városának egységes vállalata van - kezdte mai sajtótájékoztatóját Borkai Zsolt. A polgármester azt mondta: a 2006-os választásoknál ígéreteként jelent meg a programban az összevonás, a tanulmányok pedig azt mutatták, hogy valóban ez lehet a helyes irány.

A cégnek csaknem ezer munkatársa lesz, az új középvezetők nagy része már a négy korábbi vállalatnál dolgozott. A sajtótájékoztatón elhangzott: mintegy másfél év kell ahhoz, hogy egységessé váljon minden a korábban külön működő cégeknél. Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója azt mondta: Győrben a szemét-, illetve a távfűtésdíj az egyik legolcsóbb az országban, a lakbérek pedig 3 éve nem emelkedtek. A cél az, hogy a hatékonyság növelésével ez a pozíció tartható legyen.

Az új egységes vállalatnak 5 igazgatósága lesz: a távhőszolgáltatási, a városgazdálkodási, a vagyongazdálkodási, a beruházási-kivitelezési, valamint a gazdasági-pénzügyi igazgatóság. A Győr-Szol Zrt. tulajdonosa 100 százalékban a győri önkormányzat lesz.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.